GRCI NE KRIJU: Olimpijakos se nada ELIMINACIJI Partizana i pobedi Reala!

FOTO: KK Partizan

Olimpijakos se u utorak veče pobedom u „majstorici“ sa Fenerbahčeom pridružio Barseloni na fajnal-foru Evrolige koji je na programu 19-21. maja u Kaunasu.

Večeras će biti poznato i poslednjih dvoje polufinalista nakon odlučujućih utakmica Real Madrida i Partizana (21.00), odnosno Monaka i Makabi Tel Aviva (20.00).

 


A generalni direktor Olimpijakosa, Nikos Lepeniotis, izjavio je da bi više voleo da se u završnicu plasira Real nego Partizan.

Razlog je jednostavan – broj karata za navijače. Put do Kaunasa nije nimalo lak, automobilom praktično nemoguć, avionske cene su papreno skupe, a slobodnog smeštaja je ostalo malo.

Iskustvo iz prethodnih sezona je pokazalo da navijači Makabija pokupuju najviše ulaznica za fajnal-for pa ih preprodaju ako se njihov klub ne plasira na isti.

Lepeniotis se nada takvom scenariju, ali ne samo u slučaju „Ponosa Izraela“, već i Partizana.

– Zvanično, sva četiri tima dobijaju isti broj karata. Ako se Makabi iz Tel Aviva i Partizan ne plasiraju na fajnal-for, Olimpijakosov put do ekstra ulaznica će možda biti lakši. Španci obično ne dobiju više od 300 karata. Od rezultatâ u sredu zavisiće da li možemo da nađemo još karata – rekao je Lepeniotis za sport24.gr i dodao:

– Svaki tim će dobiti 560 karata, tako da govorimo o ukupno oko 3.000 karata. Od tog trenutka, sve će zavisiti od toga da li će neko od timova vratiti neku kartu.


Lepeniotis isključuje mogućnost da grčki klub vrati neku ulaznicu.

Naprotiv, kao i predsednik Partizana, Ostoja Mijailović, koji je rekao da bi za mečeve sa Realom u Beogradu napunio stadion u Humskoj, Grk ponosno ističe da su po zahtevima za „majstoricu“ sa Fenerom mogli da ispune mnogo veći stadion. Praktično petostruki kapacitet stadiona JNA.

– Pomislite samo da imamo 5.800 vlasnika sezonskih ulaznica, pa je teško svima udovoljiti. Potražnja je bila nerealna. Mogli bismo da napunimo stadion od 150.000 mesta. Nismo mogli da izađemo na kraj sa zahtevima – kaže čelnik Olimpijakosa.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "GRCI NE KRIJU: Olimpijakos se nada ELIMINACIJI Partizana i pobedi Reala!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*