GROBARI SE KUNU U OVAJ PODATAK: Partizan i te kako ima čemu da se nada u Top 8 Evrolige!

FOTO: KK Partizan

Najtrofejniji ervopski trener Željko Obradović ponovo igra plej-of Evrolige.

Obradović je sa košarkašima Partizana u petak i zvanično obezbedio plasman u Top 8 elitnog takmičenja, nakon pobede protiv Monaka 88:84 na gostovanju.

 


Trener koji u dosadašnjoj karijeri ima devet titlula Evrolige, poslednji put u plej-of najkvalitetnijeg klupskog takmičenja na kontinentu plasirao se u sezoni 2018/19, kada je vodio turski Fenerbahče.

Sa druge strane, beogradski crno-beli posle 13 godina našli su se u doigravanju Evrolige.

Crno-beli će tokom sledeće sedmice saznati ko će im tačno biti rival u četvrfinalu, a dok se čeka konačan rasplet i poslednje kolo ligaškog dela u kom dočekuju grčki Panatinaikos, vredi pomenuti da Željko Obradović ima neverovatnu statistiku u plej-ofu.

Srpski trener je od 1992. godine igrao 21 plej-of seriju i izgubio je samo jednu, u sezoni 2005/06 sa Panatinakosom, objavio je grčki novinar Janis Sarkis.

Obradovićeva ekipa ima šanse da završi na 5. mestu, u zavisnosti od rezultata 34. kola protiv Panatinaikosa, ali Partizanovom rivalu ovaj podatak o dominaciji srpskog trenera sigurno će biti opomena.

 


Crno-beli imaju najveću šansu (65 odsto) da završe regularnu sezonu Evrolige na šestom mestu, a najveća verovatnoća je da će se u borbi za polufinale sastati sa jednim od španskih giganata – Real Madridom ili Barselonom.

BONUS VIDEO:

 


1 Comment on "GROBARI SE KUNU U OVAJ PODATAK: Partizan i te kako ima čemu da se nada u Top 8 Evrolige!"

  1. Dobijanjem a licence odjebati Ana ligu i posvetiti se EL.i prvenstvu i forsirati mlade igrače u prvi tim.Pa nek Iga

Leave a comment

Your email address will not be published.


*