ŽIVI NADA: Srbija DEMOLIRALA Argentinu

Rukometaši Srbije savladali su Argentinu u drugom meču druge grupe Svetskog prvenstva rezultatom 28:22.

To je prva pobeda naše selekcije u drugoj fazi turnira, nakon neuspeha u prvom meču sa Norveškom.

Činilo se da je selekcija Tonija Đerone još uvek pod utiskom nakon tog meča, makar su tako izgledali na terenu. Malo je šta išlo od ruke u napadu i to bi bilo kažnjeno da je sa druge strane bio iole jači protivnik.

Ovako se to odrazilo egal utakmicom sa Argentincima koji su pošteno namučili Srbiju tokom čitavog prvog poluvremena.

 


Rezultatska „klackalica“ i mnoštvo diskutabilnih odluka nesnađenog sudijskog dvojca iz Alžira kulminirali su krajem prvih 30 minuta kada je Mijajlo Marsenić sapleten i nakon toga ušao u fizički obračun sa protivnicima. Dugo su većali arbitri koga sve da isključe i tako ubili tok samog meča.

Loš, ili bolje rečeno nepostojeći kriterijum sudija nastavio se i tokom ostatka meča, a glavna žrtva je uglavnom bio upravo pivot „orlova“. Bilo je toliko loše da je u jednom trenutku kapiten Srbije Nemanja Ilić poručio saigračima da ne obraćaju pažnju na to, te da greške proizilaze iz neznanja.

Druga priča je bila u drugom poluvremenu gde je Srbija krenula silovito i stekla odlučujuću prednost koju je održavala do kraja. Argentinci su sporo krenuli i skoro do polovine drugog dela igre postigli samo tri gola, pre nego što su krenuli u poslednji pokušaj.

Međutim i to je bilo nedovoljno, pa je usledio još jedan očajan period Argentine tokom kog gotovo sedam minuta nisu dali gol. Srbija je to umela da iskoristi i slavi.

Ipak, ostaje žal zbog razlike. Kukić je na početku poslednjeg minuta doveo Srbiju na +8, što je bila najveća prednost, ali su Argentinci do kraja uspeli da smanje zaostatak na „samo“ šest. Kako je svaki gol bitan makar u teorijskom maštanju o plasmanu u četvrtfinale, upravo bi ovo moglo da košta naše igrače.

Radivojević je bio najefikasniji u selekciji Srbije sa šest golova, četiri je dao Orbović, po tri Vanja Ilić i Milosavljević, po dva puta su mrežu Argentine tresli Borzaš, N. Ilić, Kukić, Pašmalbek i Vorkapić, a u strelce su se upisali i Dodić i Marsenić.

U reprezentaciji Argentine sa devet golova se posebno istakao Lombardi.

Srbija sada čeka meč Holandije i Nemačke (20.30h) i nada se pobedi „lala“, nakon čega bi i sami morali da slave protiv te selekcije kako bi prošli dalje.

 


Be the first to comment on "ŽIVI NADA: Srbija DEMOLIRALA Argentinu"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*