SRBIJA DEMOLIRALA SLOVAČKU: Još korak od četvrtfinala

Košarkašice Srbije su novom ubedljivom pobedom korak bliže prvom mestu u grupi.

Srbija je bez ikakvih problema razbila Slovačku u drugom kolu i rezultatom 90:52 došla na korak od prvog mesta u grupi i direktnog plasmana u četvrtfinale.

 


Najefikasnija u našim redovima bila je Ivana Raca sa 16 poena, a pratile su je Saša Čađo sa 11 i Tina Krajišnik sa 10 poena.

Odmah na startu videlo se da će naše devojke doći lako do pobede i već nakon pet minuta izabranice Marine Maljković su stekle prednost koju nisu ispuštale.

 


Iskoristila je Srbija prvih šest napada u prva tri minuta, i tada je imala devet poena viška (12:3).

I nisu se evropske prvakinje na tome zaustavile, posle prve trojke koju je pogodila Jovana Nogić razlika je bila dvocifrena (21:11), a potom je dodatno uvećana do kraja prve četvrtine (30:12).

Slovačka je pokušala da se vrati na početku druge četvrtine, ali je to bilo dovoljno samo da neznatno smanje razliku pred odlazak na poluvreme (47:31).

Usledila je fantastična treća četvrtina, u kojoj je rival našoj selekciji uspeo da ubaci svega četiri poena.

Ta odbrana je bila nešto što će u nastavku takmičenja krasiti naše devojke, koje će pokušati da obezbede direktan plasman u četvrtfinale.

Četvrta četvrtina je dobro poslužila Maljković da odmori svoje startere i da priliku nekim novim devojkama.

Kod Slovakinja, najbolje su bile Palenikova sa deset i Moravčikova sa osam poena.

Ova pobeda ostavlja Srbiju na prvom mestu koja sada ima šest bodova, na deobi druge pozicije nalaze se Turska i Mađarska sa tri boda, dok je Slovačka poslednja sa dva poraza.

BONUS VIDEO:


Be the first to comment on "SRBIJA DEMOLIRALA SLOVAČKU: Još korak od četvrtfinala"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*