PETARDA CRVENE FURIJE: Nemilosrdna Španija razbila Slovačku i UPLAŠILA Hrvate!

Fudbaleri Španije deklasirali su Slovačku 5:0 (2:0) u Sevilji u utakmici 3. kola E grupe Evropskog prvenstva.

Tim Luisa Enrikea osvario je najubedljiviji trijumf na čitavom turniru i zakazao meč sa Hrvatskom u osmini finala, kao drugi iz grupe, odnosno iza Švedske koja je pobedom nad Poljskom 3:2 otišla sa čela u završnicu.

Strelci za Špance bili su Laport, Sarabija i Feran Tores, dok su Dubravka i Kucka ppostigli autogolove za ogromnih 5:0. 

Španci su ovako obezbedili plasman u osminu finala gde će se sastati sa Hrvatskom, pošto su Šveđani pobedili Poljsku i ostali prvi na tabeli. 

Luis Enrike je odlučio da napravi nekoliko ključnih promena, pošto  su od prvog minuta zaigrali Aspilikueta, Erik Garsija, Buskets i Pablo Sarabija, a na klupi su ostali do sada standardni – Ljorente, Pau Tores, Rodri i Dani Olmo. 

Španci su krenuli žestoko od prvog minuta i već u 10. su imali veliku šansu da povedu. Koke je oboren u šesnaestercu, sudija Kujpers nije ni morao da gleda VAR, da je video kakav je udarac dobio vezista Atletika. Ipak, malerozni Morata je preuzeo odgovornost, a njegov očajan udarac zaustavio je golman Dubravka.

Španci nisu stajali, šanse su se ređale, i sledeću je imao Morata, čiji je udarac sa 16 metara odbranio Dubravka, a potom je Sarabija bio za malo neprecizan posle maestralne lopte Pedrija.

Ipak, u 29. minutu Sarabija je pogodio prečku, lopta je otišla uvis, a u padu je Dubravka sam spustio u mrežu u želji da je izboksuje za 1:0. 

Ta loša reakcija očigledno je uticala na Dubravku koji je i u nadoknadi prvog poluvremena nepotrebno istrčao, usledio je centaršut Morena, a Laport je glavom pogodio malu mrežu za 2:0.

Kada je u 56. minutu Alba kao na tacni pronašao Sarabiju koji je od stative pogodio za 3:0, bilo je jasno da  je ovaj meč završen.

Ipak, Španija nije želela da stane, u 67. minutu, iz svog prvog kontakta sa loptom pošto je zamenio Moratu, Feran Tores je posle divne akcije i asistencije samo postavio nogu za 4:0.

Poput Ferana Toresa, i Pau Tores je po ulasku u igru, u 71. minutu gađao glavom, a Kucka je nespretno sproveo loptu u svoju mrežu za 5:0.

Luis Enrike je iskoristio ovakav rezultat da šansu pruži i Ojarzabalu i Adami Traoreu, a do kraja nije bilo promene rezultata. 

Španci su zauzeli drugo mesto sa pet bodova, dva manje od Šveđana. 

Be the first to comment on "PETARDA CRVENE FURIJE: Nemilosrdna Španija razbila Slovačku i UPLAŠILA Hrvate!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*