SAN O MEDALJI I DALJE JE TU: Srbija preko Velike Britanije do četvrtfinala EP!

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Ljubljani pobedom nad Velikom Britanijom rezultatom 66:60.

Izabranice Marine Maljković su teškom mukom uspele da slome otpor Britanki, koje su veoma dobro šutirale za tri poena i tako se držale u meču.

 


Srbija je na kraju dobrom odbranom napravila prevagu, iako je veoma loše šutirala slobodna bacanja.

U četvrtfinalu će protivnik braniocu evropske titule biti selekcija Belgije, pobednik grupe B.

Taj meč igraće se u četvrtak od 15.00 u „Stožicama“ u Ljubljani, gde će i tada biti novinar B92.net Dejana Popović.

Važnost utakmice okovala je ruke igračica Srbije na samom početku, pa dugo nismo videli poene i u nekoliko navrata je bilo vezanih minuta bez pogodaka iz igre.

Slobodna bacanja su tek bila problematična, a o tome najbolje govori krajnji procenat od 48 odsto pogođenih penala – 13/27.

Velika Britanija je to koristila da bude u egalu, ali ništa više od toga, kao što bi neke bolje reprezentacije pretvorile u veću prednost.

Srbija je bila ta koja se uvek pitala za sve, a čekalo se na seriju kojom će meč biti prelomljen i to se desilo sredinom treće deonice.

 


Tada je, posle niza krajnje čudnih sudijskih odluka, usledila serija 6:0 trojkom Nevene Jovanović i košem uz faul Aleksandre Crvendakić.

Taj momenat, uz tri vezane dobre odbrane, bio je ključan za krajnji trijumf, jer ta razlika više nije iskliznula iz ruku srpskih košarkašica.

BONUS VIDEO:


Be the first to comment on "SAN O MEDALJI I DALJE JE TU: Srbija preko Velike Britanije do četvrtfinala EP!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*