„ORLOVI“ JEDVA IZBEGLI BLAMAŽU: Lazović golčinom doneo bod Srbiji protiv Bugara u Razgradu!

FOTO: FSS

Fudbaleri Srbije odigrali su nerešeno 1:1 protiv Bugarske u Razgradu u okviru 4. kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine.

„Orlovi“ su odigrali jedan od najslabijih mečeva od kada se na klupi nalazi Dragan Stojković Piksi.

 


Naš tim sada deli prvu poziciju u grupi sa Mađarskom, obe reprezentacije imaju po sedam bodova, dok je Crna Gora treća sa četiri boda. Bugari su četvrti i imaju samo dva poena iz četiri odigrana meča.

Naši reprezentativci su tokom prvog poluvremena imali više pokušaja, veći posed lopte, ali prave šanse su izostale.

Solidno su ušli u utakmicu, pokušajem Milenkovića posle kornera, da bi nešto kasnije i Sergej Milinković-Savić na sličan način probao.

Mogli su Bugari u ranoj fazi meča da postignu autogol, posle odličnog prodora Živkovića, ali je Đulgerov bio oprezan posle neopreznog poteza Antova.

Nakon pola sata igre, Bugarska je zapretila preko Čočeva, ali nije bilo realno da iz okreta sa ivice kaznenog prostora savlada Vanju.

Najbolju priliku u ovom delu susreta imao je Georgi Rusev, koji je iskoristio loše postavljanje odbrane Srbije, ušao u gol šansu, ali je u situaciji jedan na jedan šutirao pored gola.

Domaći su bili zadovoljni razvojem situacije na terenu, bili su čvrsti, disciplinovani, a do pauze naša selekcija je pripretila samo još preko Lukića, koji je oprobao udarac iz daljine.

Srbija je jako loše otvorila drugo poluvreme i već u 48. minutu primila gol.

Brza i dobra akcija domaćih je to bila, Iliev je primio loptu u kaznenom prostoru, proigrao Despodova, koji je po zemlji šutirao i savladao Vanju Milinković-Savića.

Nije naša selekcija uspevala da se trgne, Piksi je bio vidno neraspoložen i ubrzo je reagovao ubacivanjem još jednog napadača, Đorđa Jovanovića.

Nije to mnogo pomoglo, pošto je ubrzo Bugarska mogla da duplira vođstvo preko rezerviste Krasteva.

Bila je to spora polukontra, Krastev je imao vremena da se namesti, gađa levom nogom i pogodi prečku gola koji čuva Vanja Milinković-Savić.

 


Najbolje šanse Srbija je imala u finišu susreta, preko Joveljića, koji je u dva navrata iz relativne blizine bio izblokiran, da bi u junaka izrastao Darko Lazović, koji je sjajnim golom u 96. minutu doneo bod „orlovima“.

BONUS VIDEO:


Be the first to comment on "„ORLOVI“ JEDVA IZBEGLI BLAMAŽU: Lazović golčinom doneo bod Srbiji protiv Bugara u Razgradu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*