IGRAĆE SE PETI MEČ: Zvezda u OČAJNOM meču srušila Partizan i vratila seriju u Štark arenu!

FOTO: ABA liga/Emilija Jovanović

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su Partizan u četvrtom meču finala ABA lige rezultatom 68:56.

Posle prve dve utakmice u kojima je Partizan uspešno odbranio prednost domaćeg terena, Crvena zvezda je u druge dve uradila isto to.

 


Sada su bili bolji od „večitog“ rivala u jednom meču koji je obeležila velika borba i mali broj poena.

Utakmica je počela poenima Matijasa Lesora sa niskog posta da bi posle nekoliko poseda Zvezda odgovorila preko Filipa Petruševa i njegovog zakucavanja.

Partizan se nešto bolje snašao na startu ove utakmice i u svom ritmu poveo sa 12:6 nakon poena Zeka Ledeja iz skraćenog kornera, a onda sledi „crna serija“ i veliki broj praznih poseda, a na drugoj strani rapsodija.

Sve je počelo trojkom Ognjena Dobrića i serijom 12:1 je Zvezda dobila prvu četvrtinu rezultatom 20:13, a onda sledi još tvrđa četvrtina u kojoj je Zvezda pet minuta bila bez poena, a za sedam minuta košarke videli smo tek 11 poena i to ukupno.

Uspela je Zvezda da se trgne i da ovaj kvartal preokrene serijom u finišu da bi na poluvreme otišla sa 32:24 i to na krilima Fakunda Kampaca koji je već tada bio dvocifren sa 10 poena, dok je Partizan predvodio Kevin Panter sa 6.

Treća četvrtina krenula je poenima Egzuma, a razigrani Fakundo Kampaco mu je odgovorio trojkom.

Dobrić je zatim posle prodora odveo Zvezdu na +11, a onda je ubacio i trojku za 40:28.

Egzum u tim trenucima nije dao Zvezdi da se još više odlepi, vezao je šest poena i održavao Partizan na -10.

Ipak, Zvezda je dobila Dobrića u ovom kvartalu, koji je uneo veliku energiju i brutalnim zakucavanjem doneo crveno-belima 45:32.

Partizan je tonuo sredinom ovog perioda, niko osim Egzuma nije mogao ništa da uradi u fazi napada, pa je Zvezda strpljivo gradila svoju prednost. Fenomenalan pas Petruševa i poeni Hasana Martina naterali su Obradovića da zatraži tajm-aut.

 


Posle još jednog lošeg napada gostiju, Vildoza je pogodio dva bacanja za 49:32. U finišu, pravo niotkuda serija Partizana od 7:0, pa se u poslednjih deset minuta ušlo sa rezultatom 49:39.

Luka Mitrović je već na startu četvrte četvrtine napravio četvrtu ličnu grešku i doveo sebe i Zvezdu u problem, ali je Stefan Marković ubacio mnogo važnu trojku za 52:39.

Partizan je uspeo zatim da priđe na -9, a onda su iz dobre odbrane došli i poeni Madara za 54:57.

Crno-beli su se vratili, a Ivanović je morao da zove minut odmora. Kampaco maši trojku iz tajm-auta, a Panter „lepi“ dvojku za -5.

Vildoza je polaganjem sa zadrškom prekinuo seriju gostiju, a Panter ponovo vratio -5.

A onda se ukazao Lazarević, Zvezdin tragičar iz druge utakmice ovog finala, koji je u prvom kontaktu sa loptom pogodio trojku za 59:51. Trojku mu je vratio Egzum.

Panteru je izašla trojka iz tranzicije, ali je zato Kampaco bio hladnokrvan i pogodio je van linije 6,75, za 62:54.

Partizan je zatim pogrešio u napadu, a Kampaco lagano položio i stavio tačku na ovaj susret. U samom finišu smušenost i jednih i drugih, a Zvezda je sačuvala trijumf.

Tenzija na tribinama nije bilo sve do poslednjeg minuta, kada je usledio višemunutni prekid bez ikakve potrebe. Sve se odužilo, ali za promenu rezultata je bilo kasno.

Fakundo Kampaco je ubacio 21 poen, dodao je četiri skoka i četiri asistencije. Pratili su ga Ognjen Dobrić sa 14 poena i Filip Petrušev sa 10. Na drugoj strani je Dante Egzum imao 12, a Kevin Panter i Aleksa Avramović su dali po 10.

BONUS VIDEO:


Be the first to comment on "IGRAĆE SE PETI MEČ: Zvezda u OČAJNOM meču srušila Partizan i vratila seriju u Štark arenu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*