CRNO-BELI IZBEGLI BRUKU: Čudesni Dangubić doneo pobedu Partizanu!

Košarkaši Partizana pobedili su od Šlonsk u Beogradu rezultatom 75:73, u okviru sedmog kola grupe A Evrokupa.

Ključni koš postigao je Nemanja Dangubić posle ofanzivnog skoka na oko pet sekundi do kraja.

Činilo se da će crno-beli doživeti drugi poraz ove sezone u Evropi, međutim, u poslednjem minutu su uspeli da preokrenu i stignu do trijumfa, koji im je doneo prvo mesto na tabeli.


Izabranici Željka Obradovića su na čelu tabele sa skorom 6-1, dok je poljski tim pretposlednji sa učinkom 1-6.

Domaći su sporo počeli utakmicu i posle pet minuta igre imali zaostatak, 7:15.

Morao je da reaguje Obradović tajm-autom, a tokom te pauze odata je i počast Harisu Brkiću, nastradalom pre 21 godine.

Reakcija trofejnog stručnjaka urodila je plodom, crno-beli su se pokrenuli i krajem prve, odnosno početkom druge četvrtine napravila seriju od 22:2.

Delovalo je da će nastaviti u istom ritmu i da će u poptunosti slomiti autsajdera na ovom meču, međutim, poljski tim se nije predavao.

Uzvratili su istom merom i pomalo topili razliku. Obradović je opet morao da reaguje tajm-autom, s tim da ovoga puta i nije baš urodio plodom, te su crno-beli na pauzu odneli vođstvo od 37:35.

Tokom treće četvrtine, Šljonsk je nastavio u sasvim solidnom ritmu i nije davao Partizanu da ponovo stekne dvocifrenu prednost.

Činilo se u jednom momentu da će crno-beli uspeti da se odlepe, ali su se gosti u finišu ovog kvartala opet vratili, 56:54.

Početkom poslednjeg kvartala, Gregor Glas je doživeo povredu, nije mogao da se osloni na nogu, a nešto kasnije, nezgodno se posle zakucavanja prizemljio Trifunović, kojem je tom prilikom pukla arkada.

Šljonsk se nije predavao, u stopu je pratio Partizan, koji je u završnici ostao bez Koprivice i Smailagića zbog 5. lične greške, a preko Kantera su i poveli pet poena razlike na oko dva minuta do kraja.

Brzi poeni Avramovića, a onda i četiri vezana Dangubića u samom finišu (dva bacanja i koš posle ofanzivnog skoka) donela su pobedu crno-belima.

 


Be the first to comment on "CRNO-BELI IZBEGLI BRUKU: Čudesni Dangubić doneo pobedu Partizanu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*