„ORLOVI“ IMAJU VIŠE SREĆE NEGO PAMETI: Srbija mršavim remijem protiv Bugara otišla na EP!

FOTO: FSS

Fudbaleri Srbije plasirali su se na Evropsko prvenstvo!

„Orlovi“ su u Leskovcu u poslednjem meču kvalifikacione grupe G remizirali sa Bugarskom rezultatom 2:2, ali su uprkos tome rezervisali mesto među najboljima u Nemačkoj.

 


Pred meč na „Dubočici“ Srbiji je bilo neophodno samo da ne izgubi i da ne brinu o ishodu meča u Budimpešti, to su i ispunili, pa ćemo naše fudbalere gledati naredne godine na kontinentalnoj smotri po prvi put od 2000. godine.

Kada je Srbija dobila grupu svi su prognozirali lak prolaz dalje, ispostaviće se da neće biti baš tako, ali je cilj na kraju ostvaren i generacija čiji je selektor Dragan Stojković Piksi će igrati i na drugom velikom takmičenju u nizu.

Na kraju smo se doveli u poziciju da do poslednjeg kola strepimo. Dok su neki potcenjivali Bugare, drugi su podsećali na meč u Razgradu gde smo tek duboko u nadoknadi iščupali bod. Ako je suditi prema rečima selektora Srbije pred ovaj susret, on je pripadao prvoj grupi.

Piksi je na konferenciji za meč poželeo više sreće Bugarima u nekoj drugoj prilici, a onda povukao neke neočekivane poteze. U startnoj postavi za meč odluke nije bilo do tada standardnog Strahinje Pavlovića, a njegovo mesto je zauzeo Srđan Babić.

Pred punom „Dubočicom“ naši reprezentativci su od starta krenuli da napadaju, predvođeni lepršavom igrom Dušana Tadića, kojem je ovaj susret bio 104. u dresu nacionalnog tima, čime je preskočio Dejana Stankovića na trećem mestu. Među onima koji su slavili jubilej je bio i Nikola Milenković koji je po 50. put obukao dres reprezentacije, a baš je ovaj meč bio i 50. Srbije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Prvi je udarac oprobao Filip Kostić iz daljine, a sa pokušajima sa distance na gol Danijela Naumova se nastavilo. Gotovo sa istog mesta na ivici šesnaesterca su pokušavali redom Lukić, Gudelj i Babić, ali bez neke veće opasnosti. Lako je u svoju korist te situacije rešavao golman sofijskog CSKA.

Ubrzo je bio nemoćan kada je posle kornera u 17. minutu prvo pokušao Gudelj, a potom se u gužvi najbolje snašao Miloš Veljković i iz neposredne blizine postigao debitantski pogodak za Srbiju.

Pokušala je Srbija odmah da dođe i do drugog gola, imao je Mitrović jedan udarac glavom, ali nije uspela u toj nameri, posle čega je usledio najslabiji period naše igre u prvih 45 minuta.

 


Bugarska je u 28. minutu imala najbolju priliku kada se njihov kapiten Kiril Despodov namestio na ivici šesnaesterca i uputio odličan udarac ka golu Vanje Milinkovića-Savića. Sreća nas je pogledala, ta lopta je naglo propala, a golman Torina je mogao samo da je isprati pogledom. Već je bio savladan, ali se prečka isprečila, posle čega je udarila i u stativu i izašla napolje.

Srbija je dominirala u prvom delu igre, imala je 11 udaraca, naspram jednog koliko je imala Bugarska, pa je posle prvih 45 minuta zasluženo vodila rezultatom 1:0.

I drugo poluvreme krenulo je dobro, Mitrović je postigao gol, koji je opravdano poništen jer je lopta pre nego što je došla do njega napustila granice igrališta.

I posle toga Srbija je stala. Bugari su zagospodarili terenom i to im se isplatilo u 59. minutu kada je Georgi Rusev iskoristio smušenu reakciju naše odbrane i pogodio za 1:1.

Novi šok usledio je deset minuta kasnije. Živković je očajnim pasom poklonio loptu Despodovu, koji je sam istrčao kontru i preciznim udarcem savladao Vanju Milinkovića-Savića za totalni preokret i muk u Leskovcu.

Piksi je reagovao izmenama, Srbija je uspela da stigne do boda.

Tadić je ponovo sjajno izveo korner, a Srđan Babić je bio na pravom mestu da pogodi za 2:2.

Do kraja meča nije bilo promena, Srbija je pretila preko rezerviste Dušana Vlahovića, ali nije mogla do preokreta.

Na kraju mršavi remi, mnogo briga i prolazak na EP, što je, ipak, i najvažnije.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

Be the first to comment on "„ORLOVI“ IMAJU VIŠE SREĆE NEGO PAMETI: Srbija mršavim remijem protiv Bugara otišla na EP!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*