ČUDO U MANILI: Nemci srušili Amere i zakazali EVROPSKO finale sa Srbijom!

FOTO: FIBA

Košarkaši Nemačke su rezultatom 113:111 pobedili Sjedinjene Američke Države u polufinalu Mundobasketa.

Košarkaši Srbije pobedili su Kanadu u prvom polufinalu današnjeg dana i rezultatom 95:86 stigli do bitke za zlato koju će voditi sa Nemcima.

 


Nemci su napravili senzaciju, eliminisali Sjedinjene Američke Države u utakmici u kojoj su bili u dvocifrenom vođstvu dugo i potpuno zasluženo otišli u finale.

Setimo se da su samo pre nekoliko dana, u četvrtfinalu turnira, umalo izgubili od Letonije posle velike drame i uspeli su da se osveže dovoljno i da naprave najveći uspeh i poraze Ameriku.

Amerikanci su bili oslabljeni na ovom meču i igrali bez Brendona Ingrama, a odmah na startu su Nemci preko Obsta i Tajsa došli do 7:2 pa je to nateralo Stiva Kera da pri 14:9 vođstvu Nemaca i mučenja Amerike pozove tajm-aut.

Naslutilo se već tada da Amerikanci mogu da izgube od selekcije Nemačke, ali je to i dalje bila samo senzacija u magli. Međutim, kako je igra nastavljena, tako su Nemci stekli dvocifrenu prednost.

Usledila je najefikasnija prva četvrtina sa preko 60 poena, a onda su Amerikanci krenuli da se vraćaju i čak na poluvremenu imali pola koša prednosti, 60:59. Potom, gledamo spektakl.

Nemci ubacuju 35 poena u trećoj četvrtini i prave ključnu razliku koja im je potom donela miran ulazak u poslednju četvrtinu. Kako se utakmica bližila kraju, tako su Amerikanci topili prednost Nemaca.

Entoni Edvards je doneo dramu u ovaj meč, a uz neke bitne šuteve Ostina Rivsa se dogodilo da razlika sa dvocifrene pada na samo tri poena, 103:106.

 


Ogromna drama koju Šruder uspeva da reši i donese Nemačkoj prvo ikada finale Svetskog prvenstva i to protiv Srbije. Igraće se za zlato u nedelju od 14 časova i 40 minuta.

Najefikasniji je bio Andreas Obst sa 24 poena i 6 asistencija, pratio ga je Franc Vagner sa 22, a 21 je ubacio Danijel Tajs i uhvatio 7 skokova, dok je Šruder upisao 17 i po 10 su postigli Johanes Timan i Mo Vagner.

U redovima Sjedinjenih Američkih Država videli smo 23 poena Entonija Edvardsa, 21 poen Ostina Rivsa, 17 Mikala Bridžisa, a dvocifren je bio još samo Džejlen Branson sa 15 poena.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:


Be the first to comment on "ČUDO U MANILI: Nemci srušili Amere i zakazali EVROPSKO finale sa Srbijom!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*