TRAGEDIJA U MANILI: Borbena Srbija nije mogla do zlata protiv sjajnih Nemaca i bezobrazno loših i sramnih sudija!

FOTO: FIBA

Košarkaši Srbije nisu uspeli.

Poraženi su u velikom finalu Svetskog prvenstva u Manili rezultatom 83:77 od selekcije Nemačke koja je prvi put u istoriji prvak sveta.

 


Meč je obeležila velika nervoza sa obe strane, ali i sudijske odluke arbitara iz Portorika, Meksika i Letonije o kojima će se tek pričati.

Apsolutno su favorizovale Nemačku, a srpski igrači su dozvolili da ih to izbaci iz takta i odigrali su jako lošu treću deonicu koja je prelomila meč.

Srbija je utakmicu otvorila trojkom Stefana Jovića, da bi potom „coast to coast“ istrčao Nikola Jović i „Orlovi“ dolaze do prednosti od 5:0, a loša vest je stigla samo minut kasnije.

Ognjen Dobrić je iskrenuo skočni zglob nakon što je stao na nogu Johanesu Vojtmanu i strahovalo se da je završio utakmicu, ali se ipak pred kraj prvog poluvremena vratio i vozio bicikl da se zagreje pa se veruje da je sve bandažirano i da će biti u redu.

Drugi problem je nastao samo minut kasnije, kada je druga lična greška dosuđena Stefanu Joviću i Srbija je ostala bez plejmejkera na određeno vreme, ali je Bogdanović preuzeo odgovornost i ubacio prvu trojku za 14:16 i to na asistenciju Milutinova.

Pogađao je dalje i Marinković i Mo Vagner i Andreas Obst sa druge strane, a onda nakon promašaja Avramovića uz zvuk sirene i Srbija ima 26:23 odnosno +3 na kraju prve deonice.

Nastavila se igra poen za poen, malo napada je bilo odbranjeno, a Srbija je otišla na +4 kada je Bogdan Bogdanović postigao trojku posle koje je kapu skinuo i Karmelo Entoni.

Ipak, Nemačka je odgovorila do kraja prvog dela i na veliki odmor se otišlo u egalu – 47:47.

 


A onda ta treća četvrtina. Završena je sa 22:10 u korist Nemačke, a ona će se još dugo odvijati u glavama srpskih igrača i navijača.

Sudije su zaista uradile sve da olakšaju Nemcima put do titule, a Srbi su dozvolili sebi da ih to izbaci iz takta i da se raspadne sve što su do tada uradili.

Čak i očigledni faulovi u napadu, poput onog Šruderovog kolena u kuk Alekse Avramovića dosuđeni su kao prekršaj odbrane i to posle gledanja snimka od strane sudija iz Portorika, Meksika i Letonije.

To je igrače Srbije izbacivalo skroz iz ritma i više su razmišljali o tome, nego kako da postignu poene u napadu.

Na kraju je i kapiten Bogdanović potpuno stao, Nikola Milutinov gotovo da se nije pojavio na ovom finalu, a jedini koji je igrao na obe strane terena bio je Aleksa Avramović.

U poslednjoj deonici je Avramović sam vukao reprezentaciju Srbije i doveo je do tri poena zaostatka u poslednjem minutu, a onda i šuta za izjednačenje koji je promašio Marko Gudurić.

I ne samo to, nego je košarkaš Fenerbahčea potom i promašio polaganje uz faul, iako bi 9/10 puta to ubacio, a zatim i prodao poslednji napad bacivši loptu u aut.

Ne treba ni njega kriviti, ali je činjenica da ni od njega, kao i ni od nekoliko nosioca igre nismo dobili ono što smo želeli u poslednjoj četvrtini.

Na kraju je Denis Šruder bio najefikasniji igrač susreta sa 28 poena, a Frank Vagner je dao 19, uz Johanesa Fojtmana koji je ubacio 12.

U ekipi Srbije Avramović je imao 21, Bogdanović 17, a Petrušev još jedini dvocifren sa 10 ubačenih poena.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:


Be the first to comment on "TRAGEDIJA U MANILI: Borbena Srbija nije mogla do zlata protiv sjajnih Nemaca i bezobrazno loših i sramnih sudija!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*