NEVEROVATAN MEČ U TOPOLI: Partizan ostao bez pobede u šestom minutu nadoknade!

Utakmicu kakva se samo poželeti može po ko zna koji put su odigrali TSC i Partizan, borbenu, efikasnu, punu preokreta i naboja, promašenih jedanaesteraca, koju čak ni očajni sudija Milan Mitić nije uspeo da pokvari.

Remizirali su crno-beli i TSC rezultatom 3:3, a golove su postigli Goran Antonić, Ifet Đakovac i Nemanja Stojić za TSC, odnosno Bibras Natho. Kristojan Belić i Mateus Saldanja…

 


Navikli su TSC i Partizan navijače na sjajne mečeve u minule dve godine, nisu spustili standarde ni u prvom meču u novoj takmičarskoj sezoni, u kome su za poluvreme postigli čak četiri gola!

Istina, prvih 45 minuta mogu se podeliti u tri faze – furiozni početak, nešto usporeniju “razradu” i atomsku završnicu u kojoj su u nekoliko minuta mreže zatresene tri puta.

Počelo je žestoko sa obe strane, već posle 120 sekundi TSC je imao dve kolosalne prilike, prvo preko Stanića, kada je intervenisao golman Nemanja Stevanović, da bi odbijenu loptu zahvatio Đakovac, no, Svetozar Marković je spasao Partizan reagujući na gol liniji.

Uzvratili su crno-beli posle akcije Natha, Nikolića i Kvinsija Meniga, čiji lukav udarac je nekako neutralisao golman Ilić i skrenuo loptu u korner.

Ipak, bio je to samo trenutak slabosti TSC, koji je znalački koristio slabu igru odbrane crno-belih, posebno na levom boku, gde je iz napada u napad “pucalo” i otvarao se prostor za Cvetkovića, odnosno Stanića i Stojića, jer ni Antić, ali ni Menig nisu obavljali defanzivne zadatke kako treba.

Tu cenu je Partizan platio u 12. minutu, kada je posle dužeg napada i prebačene lopte sa levog na desni bok upravo Cvetković ostao gotovo nebranjen, potom je pogledao i vratio povratnu za Antonića koji se pojavio iz drugog plana. Silovit udarac je “bežao” od Stevanovića i završio u daljem gornjem uglu – 1:0.

Samo nekoliko minuta kasnije domaćin je propustio veliku priliku da nokautira Beograđane, jer je očajno postavljanje posle prekida iznedrilo zicer za Ćalušića čiji je udarac glavom završio pored dalje stative.

Primljeni gol je u velikoj meri uticao na tim Igora Duljaja, pokušavao je Partizan da se stabilizuje, tražio sebe, tek sporadično preteći preko Severine i Meniga, ali bez konkretnih rešenja u poslednjoj trećini. Nije više “zapinjao” ni tim Žarka Lazetića, kao da su pomislili da će crno-beli sami sebe pobediti, te dobrih 20-tak minuta, sem borbe između dva kaznena prostora, nije donelo Bog zna kakav fudbal.

A, onda furioznih desetak minuta završnice, pre svega u režiji Partizana koji je za tri minuta potpuno preokrenuo rezultat u svoju korist! Oba gola crno-beli su dali posle velikih grešaka igrača TSC u opasnoj zoni, što je Duljajev tim surovo kažnjavao.

Prvo je u 40. minutu Kuveljić prodao loptu na 25 metara od gola, ona je došla do Kanutea koji ju je sjajno provukao ka Bibarsu Nathu, a Izraelac majstorski u prijemu iz okreta pogađa same raklje Ilićevog gola za – 1:1.

Dva minuta kasnije, Ćalušić je takođe napravio kolosalnu grešku, posle koje su crno-beli munjevito odigrali akciju preko Meniga, Natha koji je centrirao ka Nikoliću, a napadač sjajno propustio loptu kroz noge i ostavio Kristijana Belića samog pred nebranjenom mrežom – 1:2!

 


U tom momentu TSC je bio na konopcima, već je isticalo vreme za kraj prvog dela, a onda jedna od retkih grešaka Franka Kanutea, dozvolio je da mu loptu, koju je želeo da izbaci, “skine” Stanić, posle čega je usledio minimalan kontakt, ali je posle minut reagovala VAR soba. Proverio je situaciju i sudija Milan Mitić, koji je već bio dosudio kraj prvog dela, potom i pokazao na belu tačku. Siguran je bio Ifet Đakovac i izjednačio na – 2:2.

Nastavak je počeo još žešće i to više u znaku Partizana, koji je posle samo dva minuta umalo dobio poklon domaćina, pošto je jedan ne baš vešt centaršut Filipovića imao čudnu putanju i umalo prevario golmana Ilića. Posle samo osam minuta Igor Duljaj je izvršio trostruku izmenu, jednu iz nužde, jer se Kristijan Belić povredio (ušao Šćekić), a na teren je poslao i pojačanja – Mateusa Saldanju i Alda Kalulua.

Saldanja je na terenu proveo samo dva minuta, ali mu je i to bilo dovoljno da iznudi jedanaesterac za Partizan. Posle pasa između štopera, Brazilac je sklonio loptu ispred golmana Ilića, koji ga je zakačio, te je prilično “pogubljeni” sudija Mitić pokazao na belu tačku. Loptu je uzeo Bibars Natho i – nije pogodio, jer ga je sjajni Veljko Ilić pročitao i uhvatio “živu loptu”.

Da je sudija Mitić, zajedno sa VAR sobom, potpuno izgubio kontrolu nad mečom potvrdilo se u 57. minutu. Partizan je izborio prekid, Natho je centrirao, povratnu loptu vratio Marković, a Ilić usamljen pogađa mrežu na drugoj stativi. Gol koji je belodan opovrgla je VAR soba, iako se na snimku jasno videlo da nema govora o nedozvoljenoj poziciji, da bi se potom priča “vadila” na nekakvom prekršaju Šćekića.

Ista “ekipa” je u 75. minutu dosudila još jedan kazneni udarac, takođe krajnje sumnjiv, pošto je Danilo Pantić, pošto je pre toga napravio veliku grešku u pasu, zatim i povukao Cvetkovića pola metra van kaznenog prostora, ali je Mitić “uvukao” prekršaj u 16 metara i pokazao na belu tačku. Ifet Đakovac je ponovo preuzeo ogovornost, ali je ovoga puta Nemanja Stevanović pročitao šut i spasao crno-bele.

Već u jednom od sledećih napada Partizan je kaznio TSC. Izborili su crno-beli korner, loptu je izveo Pantić, a Mateus Saldanja koristi lošu komunikaciju golmana i odbrane TSC i pogađa mrežu – 2:3!

Rasplamsala se borba u završnici utakmice, kuvao je dobrano i Mitić očajnim odlukama, TSC je u dva navrata bio nadomak izjednačenja, da bi Nemanja Stojić posle očajne reakcije Nikole Antića, poklonjenog kornera, pogodio za 3:3. Treba napomenuti i da se igrao 96. minut i da je nadoknada vremena već odavno istekla, što je izrevoltiralo fudbalere i klupu Partizana.

BONUS VIDEO:


Be the first to comment on "NEVEROVATAN MEČ U TOPOLI: Partizan ostao bez pobede u šestom minutu nadoknade!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*