LASLO REDOM MELJE: Đere u finalu Hamburga!

Srpski teniser Laslo Đere plasirao se u finale turnira u Hamburgu.

Laslo Đere je posle ravno sat vremena igre rezultatom 2:0 (6:3, 6:2) u setovima bio bolji od kineskog igrača Žižen Ženga.

 


Đere se ovom pobedom plasirao u finale.

Počeo je sedmicu kao 57. igrač sveta, a od ponedeljka će biti 38, što znači da će preskočiti i Miomira Kecmanovića i biti drugi najbolje rangirani teniser Srbije.

Ukoliko sutra osvoji pehar protiv boljeg iz duela Artur Fis – Aleksander Zverev, sleduje mu 27. mesto što mu je rekord karijere.

Tu poziciju je prvi i poslednji put zaslužio 2019. godine. Baš te 2019. osvojio je prvu i za sada jedinu ATP 500 titulu u Rio De Žaneiru.

Nije ni čudo što je tako autoritativno protutnjao pored 79. igrača sveta kada ga je servis izvrsno služio.

Izgubio je Đere samo jedan od 28 poena kada je ubacio prvi servis. Pritisnuo je momak iz Sente Žanga već u četvrtom gemu, ali nije iskoristio nijednu od tri brejk lopte.

Propušteno s početka meča nadoknadio je u završnici prvog perioda igre. Ovoga puta mu je jedna brejk šansa bila dovoljna za vođstvo 5:3, a u sledećem gemu je rutinski odservirao za vođstvo u setovima.

U drugom setu se 28-godišnjak furiozno stuštio na protivnika i sa dva brejka došao do prednosti od 4:1, nenadoknadive za Kineza.

 


Mirno je Srbin priveo meč kraju i već sutra će se boriti za treću titulu u karijeri.

Prethodno je osvajao pomenuti Rio i ATP 250 turnir na Sardiniji. Nadamo se da će Laslo kompletirati het-trik na šljaci.

BONUS VIDEO:


Be the first to comment on "LASLO REDOM MELJE: Đere u finalu Hamburga!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*