CRNO-BELA BRUKA: Partizan na neverovatan način ostao bez trofeja

Košarkaši Partizana poraženi su u finalu ABA Superkupa od Studentskog centra rezultatom 81:83 u dvorani Morača u Podgorici.

SC Derbi je tako osvojio prvi trofej u sezoni, dok je Partizan morao da se zadovolji drugim mestom, nakon što je u završnici ispustio prednost koju je imao u poslednjoj deonici.

 


Heroj pobede bio je Borna Kapusta, hrvatski plejmejker, koji je na nešto više od četiri sekunde do kraja ubacio trojku za vođstvo SC Derbija.

Partizan je imao tajm-aut i poslednji napad, ali je Frenk Kaminski promašio sa zicera i Kenan Kamenjaš je uhvatio defanzivni skok za kraj.

Od početka utakmice bilo je jasno da su „studenti“ ozbiljni rivali crno-belima, tokom meča bilo je mnogo promena u vođstvu, a jedinu dvocifrenu prednost imao je tim iz Podgorice.

Za MVP-ja finala izabran je Kenan Kamenjaš, koji je meč završio sa 14 poena i osam skokova. U timu pobednika istakao se i Obri Doukins sa 18 poena, dok je Borna Kapusta imao 10 poena uz pet asistencija.

 


U ekipi Partizana najbolji je bio Kevin Panter sa 23 poena i tri skoka, dok je Zek Ledej imao 13 poena uz četiri skoka.

Treće mesto na ovom turniru zauzela je Budućnost, četvrta je bila Igokea, a dalje su redom mesta zauzimali Mega, Zadar, FMP i Cedevita Olimpija.

Susret je počeo poenima Dozira, ali je Doukins uzvratio. Kaminski je bio sjajan pod košem za lake poene, onda je usledilo nekoliko promašaja, ali je Doukins onda pogodio sa poludistance. Drežnjak je doveo „studente“ u vođstvo, Dozir nije ubacio trojku, kao ni Pavlićević. Panter je poravnao rezultat u tranziciji na 6:6.

Mirković je pogodio trojku, ali je Ledej odmah uzvratio iz kornera. Kamenjaš je pronašao lake poene, a nakon promašaja Pantera pogodio je Doukins. Kapiten Partizana je odgovorio prodorom i pogotkom uz faul, a onda je penalom doveo Partizan na minus jedan – 12:13. Drežnjak je pogodio trojku na isteku napada, a Panter nije uspeo da vrati. Mirković je promašio zicer, a Ledej je ubacio dva penala, ali potom nije uspeo da donese izjednačenje crno-belima.

Bogavac je to kaznio trojkom, koju Smailagić nije uspeo da vrati. Drobnjakov prodor nije bio uspešan, a Partizan je sa penala došao do četiri vezana poena za 18:19.

Naneli je sa niskog posta doneo prednost Partizanu, ali je Hadžibegović zakucao nakon pravovremenog utrčavanja za 20:21. Naneli je bio uspešan i u prodoru, ali i Drobnjak je sa penala bio siguran. Isti igrač je doneo SC Derbiju nova dva poena, a Anđušić nije pogodio trojku sa pola terena uz zvuk sirene – 22:25.

Hadžibegović je ubacio trojku na otvaranju drugog perioda, Kaminski nije uzvratio, a Ivišić je zakucao i naterao Obradovića na tajm-aut – 22:30. Partizan je promašio dve trojke nakon tajm-auta, ali je nakon ukradene lopte Smailagića, Anđušić otišao na drugi obruč i upisao poene uz faul, ali je promašio bacanje. Partizan je odigrao pametnu odbranu, a Panter je ubacio trojku u tranziciji za 27:30.

Kapusta je dobio tehničku zbog protesta, pa je Panter ubacio penal za 28:30, ali je Dounkins izvukao tri i sva tri pogodio. Panter je potom bio polovičan, a onda je promašio daleku trojku. Doukins je ponovo upisao poene, ali se uhvatio za zglob i zabrinuo celu svoju ekipu. Ipak, uspeo je da nastavi meč, pa je ubacio i trojku iz kornera za plus devet svoje ekipe.
Koprivica nije uspeo da poentira nakon tajm-auta, a Kamenjaš je iz odbojke pogodio za dvocifrenu prednost svog tima – 29:40. Naneliju je trojka ispala iz koša, ali je zato Dozir ubacio na isteku napada. Andrej Žakelj je dobio tehničku, pa je Avramović realizovao penal za 33:40. Baćović je oba puta bio neprecizan sa linije slobodnih bacanja, a sjajnu akciju Partizana rešio je Koprivica zakucavanjem – 35:40.

Veliku seriju grešaka i loših odluka pred kraj druge deonice prekinuo je Naneli trojkom nakon smušene akcije Partizana. Kamenjaš je sa penala prekinuo seriju crno-belih od 9:0, ali je Naneli nastavio da pogađa za 40:42 na poluvremenu.

Panter je početkom treće deonice trojkom doneo prednost Partizanu, a onda je i Naneli ubacio bez koske. Pavlićević je iz driblinga pogodio trojku za izjednačenje, ali je Dozir ostao sam i pogodio samo dno mrežice za 48:45. Koprivica je na obruču bio sjajan za plus pet, pa je Žakelj morao da traži tajm-aut. Kapusta je ubacio trojku, a onda je asistirao, pa je Kamenjaš doneo izjednačenje crnogorskoj ekipi. Kaminski je na isteku napada pogodio trojku, ali je Kamenjaš opet imao lake poene – 53:52.


Panter je opet „raspalio“ navijače trojkom, ali je Kapusta učinio isto za 56:55. Kaminski je ubacio još jednu trojku, ali je Bogavac uzvratio. SC Derbi je uspeo da povede 59:61, ali je Trifunović poravnao rezultat. Ivišićev šut za tri nije bio dobar, a Panter je to kaznio u kontri. Vučinić je sa penala bio siguran za 63:63, a Panter je ubacio trojku za kraj treće četvrtine – 66:63.

Hadžibegović je sa zicera otvorio poslednju četvrtinu, ali je Dozir položio uz faul, a realizovao je i penal. Naneli je izgubio loptu, pa je Bogavac lako rešio kontru za minus dva svoje ekipe. Panter je bio odličan u prodoru, ali je i Vučinić došao do lakih poena. Trifunović je promašio trojku, a Hadžibegović je sa dva poena doneo izjednačenje – 71:71.


Ledej je sa penala doveo crno-bele u prednost, Hadžibegović nije uspeo da ubaci sa niskog posta, ali ni Partizan nije dobro organizovao napad. Dozir je ukrao loptu, a onda asistirao za lake poene Ledeju. Baćović je bio neuspešan oba puta sa penala, a Smailagić je odveo crno-bele na plus šest. Kamenjaš je nakon tajm-auta zakucao, ali je Ledej bio uspešan u prodoru za 79:73.

Doukins je napravio faul u napadu, a Avramović je to kaznio na drugoj strani za 81:73. Kapusta je bio polovičan sa penala, a Doukins je iz prodora smanjio na minus pet. Činilo se da je Partizan bliže pobedi, ali su Kamenjaš i Doukins vezali četiri poena za 81:80. Partizan preko Dozira nije poentirao, a Kapusta je trojkom rešio meč i doneo trofej svom timu.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

Be the first to comment on "CRNO-BELA BRUKA: Partizan na neverovatan način ostao bez trofeja"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*