PARNI VALJAK JE MNOGO JAK: Partizan SRUŠIO Igokeu i zakoračio ka osvajanju prvog mesta!

FOTO: Aba liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Partizana savladali su Igokeuu u Štark areni rezultatom 89:74 u okviru 25. kola ABA lige.

Crno-beli sada imaju skor od 22-2 i nalaze se blizu osvajanja prvog mesta nakon regularnog dela takmičenja, a za to će im biti potrebne pobede protiv Zadra u poslednjem kolu, kao i protiv Budućnosti u zaostalom meču.

 


Sa druge strane, Igokea je na skoru 9-15.

Videli smo veoma efikasan početak utakmice, pa je ubrzo na semaforu pisalo 5:5. Jam Madar blistao je na startu prve četvrtine, pa je sa osam poena doneo Partizanu prednost od 14:12.

Crno-beli su pogađali sa svih strana, Smailagić je vezao pet poena, a loptu kroz obruč probacili su i Joanis Papapetru, Aleksa Avramović i Danilo Anđušić, pa je domaćin stigao do maksimalnih 27:16.

Ipak, nezaustavljivi Stefan Đorđević je držao Igose u ovim trenucima, pa je na kraju prvih deset minuta bilo 33:25, a Đorđević je ubacio čak 12 poena.

Crno-beli su u ovom periodu postigli sedam trojki, a odmah na startu druge četvrtine osmu je postigao Tristan Vukčević za novih +11, 37:26.

Nenad Nerandžić je vezao pet poena i vratio Igokeuu u igru, a onda je usledio i šuterski obračun sa obe strane, pa je Partizan vodio 44:40.

Uspela je Igokea i dodatno da priđe Parnom valjku, ali je Džejms Naneli postigao važnu trojku za 48:42. Partizan je na veliki odmor otišao sa 50:44.

Izabranici Vladimira Jovanovića su na čudesan način otvorili drugo poluvreme, pa su serijom 8:0 poveli sa 52:50.

Obradović je zatražio tajm-aut, a onda je Parni valjak odgovorio serijom od 12:1 i poveo sa 62:53.

Nerandžić i Jošilo su na kratko vratili Igokeu, a onda je Joanis Papapetru trojkom odveo Partizan na 68:57, što je i bio rezultat na kraju trećeg perioda.

Na početku poslednjeg perioda razigrao se nezaustavljivi Aleksa Avramović, vezao je srpski košarkaš devet poena i doneo crno-belima ogromnih 79:62.

 


Sve posle toga bilo je otaljavanje posla, a Partizan je stigao do ubedljive pobede.

Avramović je sa 15 poena bio najefikasniji kod pobednika, a dvocifren je bio i Smailagić sa deset. Vukčević je imao devet poena, po osam Ledej, Trifunović i Madar.

Po 18 poena za goste ubacili su Đorđević i Nerandžić.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "PARNI VALJAK JE MNOGO JAK: Partizan SRUŠIO Igokeu i zakoračio ka osvajanju prvog mesta!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*