OBRADOVIĆ BESAN NA IGRAČE PARTIZANA: Željko OŠTAR posle pobede nad Igokeom!

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Trener košarkaša Partizana Željko Obradović rekao je večeras da je njegova ekipa igrala na momente, ali da je to bilo dovoljno da ubedljivo pobedi Igokeu.

„Mi smo igrali na ‘mahove’ i to je bilo sasvim dovoljno da pobedimo ubedljivo. Ostaju nam još dve utakmice u ABA ligi, obe na gostovanju protiv veoma ozbiljnih timova, Zadra i Budućnosti, tako da sve vreme ispred nas ćemo morati da se pripremamo i za to i ovo što nam sledi zadnja utakmica Evrolige protiv Panatinaikosa“, rekao je Obradović na konferenciji za novinare.

 


Košarkaši Partizana pobedili su večeras u Beogradskoj areni ekipu Igokee sa 89:74, u utakmici 25. kola ABA lige.

Crno-beli su vodeći na tabeli sa 22 pobede i dva poraza, dok je Igokea 11. sa skorom 9/15.

Obradović je još jednom pohvalio podršku navijača.

„Želim da kažem da mi je ponovo drago da smo imali veliki broj navijača na utakmici, mislim da je lepo bilo videti decu u sali na jednoj utakmici ABA lige, protiv tima koji u zadnje vreme igra veoma dobro i danas su igrali veliki deo utakmice veoma dobro“, dodao je on.

Obradović je rekao da je pokušao da rasporedi minutažu, ali i dodao da je potrebno igrati koncentrisano svih 40 minuta, kao i da će razgovarati sa nekim igračima.

„Zbog čega trenirate, zbog čega trenirate i dolazite u salu, ako izgledate na utakmici kako izgledate. Ako ne poštujete sebe, ako ne poštujete protivnika, ako ne poštujete svaku loptu, ako pre bonusa imate pravo da pravite faul, a mi primimo osam lakih poena na polaganju (početak treće četvrtine)“, rekao je on i istakao da se utakmica dobija igrom u odbrani.

Trener Partizana rekao je da je centar Balša Koprivica „totalno van ritma“, nakon duge pauze zbog mononukleoze.

„Ovo je bila nagrada za njega. Razgovaraću sa njim, on mora da shvati način na koji treba i može da pomogne timu“, istakao je on, i pohvalio partije Alena Smailagića i Alekse Avramovića.

 


Osvrnuo se trener crno-belih na poslednje kolo regularnog dela Evrolige.

„Naravno da želimo da odigramo zadnju utakmicu u Evroligi protiv Panatinaikosa (petak, 20.30) na najbolji mogući način. Ja znam da ne možemo da budemo ta osma pozicija, sve ostalo je moguće, ali to ne zavisi više od nas. Mi ćemo probati da odigramo najbolje i da pobedimo tu utakmicu, pa gde god da završimo i kakav god da bude raspored posle toga. Ispred nas je taj period kad moramo da iskoristimo svaki trening da radimo na najbolji mogući način“, zaključio je Obradović.

BONUS VIDEO:

 

Be the first to comment on "OBRADOVIĆ BESAN NA IGRAČE PARTIZANA: Željko OŠTAR posle pobede nad Igokeom!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*