NJIMA JE ODUŠEVLJEN: Duljaj je pohvalio OVE igrače Partizana posle nove pobede!

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Fudbaleri Partizana savladali su Železničar iz Pančeva rezultatom 3:1 u okviru 23. kola Superlige Srbije.

Trener lidera Superlige Srbije Igor Duljaj je nakon meča razgovarao sa novinarima.

 


Crno-beli su imali ogromnu podršku domaćih navijača na ovom meču, a na tribinama su bili i košarkaši Parnog valjka.

 Prvo fenomenalan je osećaj ako znamo da je bilo mnogo navijača koji su došli danas da podrže našu ekipu. Mnogo nam je značilo to što smo znali da ćemo imati podršku košarkaša i to je nešto za šta sam se zalagao, da postoji konekcija u Sportskom društvu Partizan. Ponosan sam što su košarkaši pružili nama podršku, mi ćemo da se revanširamo sutra, to je pored rezultata i publike najveća pobeda. Psihološki je ovo važna pobeda da u narednu nedelju uđemo mirno, da imamo vremena da se skoncentrišemo za ono što sledi. Zaslužena pobeda, imali smo mnogo lepih akcija i verujem da je publika imala šta da vidi. Otišli su srećni i zadovoljni – rekao je Duljaj.

Partizan je blistao u napadu, ali je u odbrani imao dosta problema i muka.

– Imali smo dosta problema, jer smo ostali u 16 metara, nismo izlazili, pogotovo kad je dolazilo do centaršuteva, nismo bili skoncentrisani i stajali smo, bili smo statični, umesto da izađemo što pre iz šesnaest. To su neke stvari na koje moramo obratiti pažnju, imaćemo sastanak da ispravimo neke greške, ostali smo bez Svete Markovića, ne znamo koliko će da odsustvuje, ali svi koji su učestvovali u ovoj pobedi zaslužuju sve pohvale. Saldanja je ušao samo sa jednim treningom. To je ono što može da raduje i mene i našu ekipu i navijače, imaćemo sasvim dovoljno vremena da se spremimo. Nije bilo povreda, nije bilo kartona što znači.

Posebno je nahvalio nekolicinu fudbalera.

– Fenomenalni Ovusu, naravno dva majstora su Zahid i Natho i videli ste koja je razlika, mladi Kastiljo sa koliko energija s koliko lakoće se oslobađa protivnika. Severina kad je ušao u drugom poluvremenu bio je dosta opasan, Trifunović isto, žao mi je što nije realizovao šanse, a Baždar… On je postigao gol glavom, ne znam kad je i na treingu to uradio, asistirao je glavom, penal je bio nad njim, tako da… Može da raduje da vidimo jednog Baždara i ekipa Partizana može da računa na igrača koji uvek može da bude opasan.

Nije poznato kakav je stepen povrede Svetozara Markovića.

 


– On je došao juče sa povredom u kolenu, ne mogu da kažem koji je stepen povrede, pokušao je da trenira, ali u jednom delu treinga je morao da izađe, imao je veliki bol, ne znam šta je, ali će se detaljnim pregledom i uz dopuštenje doktora pustiti da trenira, koliko će trajati, ne mogu da kažem.

Nije mnogo hteo da govori o derbiju.

– Svaka utakmica donosi ili odnosi tri boda, tako da… Ova utakmica je bila mnogo teška, važna, jer opet, evo ako me pitate, ja ne znam koliko je bilo u Bačkoj Topoli, da ne komentarišemo, da ne pričamo, interesuje nas samo ono što se dešava u našem dvorištu.

Za kraj je pričao i o najboljem strelcu tima, Mateusu Saldanji.


– Postojao je rizik, sa jednim treningom ako se dogodi jedan sprint može svašta da se dogodi, rekao sam da bude obazriv, da nema potreba da ulazi u neke trke, bio je povoljan rezultat, što je dozvolilo da ne bude angažovan, veoma je vžano da oseti teren, da oseti ekipu i ima sada pet, šest dana da radi terapije, da jača i trenira sa ekipom.

Be the first to comment on "NJIMA JE ODUŠEVLJEN: Duljaj je pohvalio OVE igrače Partizana posle nove pobede!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*