SUROVI PARTIZAN PONIZIO IGOKEU: Parni valjak bez milosti u Laktašima!

FOTO: KK Igokea/Marija Vuruna

Košarkaši Partizana na surov način prekinuli su niz od pet uzastopnih poraza.

Crno-beli su u Laktašima ponizili Igokeu rezultatom 98:52 u okviru 20. kola ABA lige.

 


Parni valjak sada ima skor od 14 pobeda i šest neuspeha, dok momci iz Republike Srpske imaju 11 trijumfa i devet poraza.

Hala u Laktašima bila je ispunjena do poslednjeg mesta, a Partizan je ponovo tokom čitavog toka utakmice imao frenetičnu podršku svojih navijača iz Republike Srpske.

Igokea je jesenas savladala crno-bele u Beogradu rezultatom 91:89, pa su izabranici Željka Obradovića rivalu servirali hladnu osvetu.

Partizan je igrao bez Uroša Trifunovića, Alekse Avramovića, Frenka Kaminskog i Alena Smailagića, ali mu to nije predstavljalo veliki problem.

Mateus Ponitka je bio raspoložen na početku, baš kao i Bruno Kaboklo. Njih dvojica doneli su prvu osetniju prednost srpskim velikanu, ali je Igokea uspela da se vrati, pa je posle prve četvrtine bilo samo 23:21 za Partizan.

Druga četvrtina je bila presudna na ovoj utakmici. Partizan ju je rešio u svoju korist rezultatom 26:12, pa je na poluvremenu vodio sa ogromnih 49:33.

Nastavili su crno-beli dominaciju i u trećem periodu. Maltene svaki košarkaš Partizana je bio raspoložen, pa je prednost rasla iz sekunde u sekundu. Na kraju trećeg perioda rezultat je bio 72:43 u korist Partizana.

Totalna dominacija šampiona ABA lige bila je viđena i u poslednjoj deonici. Tristan Vukčević, Balša Koprivica i Ponitka su natrpali koš Igokee, a Partizan je na kraju slavio sa neverovatnih 98:52.

 


Ponitka je bio najefikasniji sa 16 poena (6/6 iz igre), Bruno Kaboklo dodao je 14, Balša Koprivica imao je 13 koševa i devet skokova, a Pi Džej Doužer je ubacio 11 poena. Vredi napomenuti i partiju Kevina Pantera koji je imao šest poena, tri skoka i čak šest asistencija, dok je Džejlin Smit ubacio samo dva poena, ali imao osam skokova i tri asistencije. Svi košarkaši Partizana upisali su se u listu strelaca.

U Igokei jedini dvocifreni bio je Edin Atić sa deset poena.

Be the first to comment on "SUROVI PARTIZAN PONIZIO IGOKEU: Parni valjak bez milosti u Laktašima!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*