DANAŠNJI MAG AVRAMOVIĆ: Nesportskih i tehničkih na pretek

Košarkaši Partizana pobedili su FMP u Železniku sa 97:91 u meču 24. kola ABA lige.

Crno-beli nisu dopustili iznenađenje uprkos tome što je FMP u nekoliko navrata „pokazao zube“, ali nije imao nijednog pojedinca koji je mogao da ga nosi tokom svih 40 minuta.

Zato nije mogao ni da iskoristi probleme koje su sa faulovima već do poluvremena imali igrači Partizana poput Pantera, Avramovića i Vukčevića.

 


„Panteri“ su se držali sve do kraja treće četvrtine, kada je Zek Ledej uhvatio bitan skok i dao poene sa linije penala, posle čega je Aleksa Avramović dao tešku i daleku trojku za +8, posle čega se Partizan nije osvrtao.

Jeste FMP uspeo u finišu da nekolicinom šuteva nakratko vrati kakvu-takvu neizvesnost jer je spustio zaostatak na šest poena serijom sjajnog Alekse Stepanovića, ali više od toga nije mogao. Najefikasniji su kod pobednika bili Ledej sa 19 poena i šest skokova, zatim Avramović, Jam Madar i Dante Egzum sa po 14 poena, dok su Džejms Naneli i Kevin Panter ubacili po 11.

 


U timu FMP-a se istakao spomenuti Stepanović koji je imao 21 poen, Čarls Mening je imao 18 poena, Bo Bič 13, a Čarli Mur i Ebuka Izundu po 12 poena.

FMP je od prvih akcija pokazao da neće biti tako lak zalogaj za moćnu ekipu Partizana, oslabljenu neigranjem Matijasa Lesora.

Lesor je dobio suspenziju nakon što je nasrnuo na Filipa Petruševa i to je svakako unapred bio hendikep za crno-bele na unutrašnjim pozicijama.

Zato je trener Željko Obradović više poverenja morao da ukaže Tristanu Vukčeviću koji se solidno pokazao, ali nije mogao potpuno da nadomesti izostanak startnog centra.

FMP je krenuo žestoko najpre pogotkom Izundua, a onda je Bo Bič iznudio faul na šutu za tri poena. Vrlo brzo je Partizan trojkom Janisa Papapetrua uspeo da se upiše na semafor, ali je posle četiri minuta preokrenuo šutem svog kapitena Pantera i poveo je 9:8.

Sredinom prvog perioda su Ledej i Panter svojim šutevima doneli prvu nešto osetniju prednost crno-belima, koji su do isteka desetog minuta imali 24:18.

FMP je u drugoj deonici igrao na mahove baš kao i njegov protivnik. U drugoj četvrtini smo mogli da vidimo nekoliko tehničkih grešaka, nesportski potez Kevina Pantera koji je gurnuo rivala s leđa, Obradovića koji viče na Aleksu Avramovića posle tehničke greške i uvećano vođstvo Partizana.

Naneli i Egzum su uz pomoć Avramovića i Vukčevića ispogađali nekoliko šuteva u prva dva i po minuta druge deonice za prvu dvocifrenu prednost Partizana – 33:22.

Vukčević je svojim zakucavanjem povećao prednost na maksimalnih 13 poena u prvom poluvremenu, posle čega je FMP uspeo da se konsoliduje i uz oscilacije i dobre poteze Biča i Mura dočeka treću četvrtinu sa zaostatkom od šest poena 49:43, umesto znatno većim.

Treća četvrtina je počela promašajima na obe strane, sve dok Izundu nije ukucao loptu u koš i primakao svoj tim na četiri poena zaostatka.

Naneli je uzvratio teškim šutem iz okreta, ali je FMP ostao u igri. Aleksa Stepanović je pogađao kao u transu, na drugoj strani je to isto radio i Naneli u Partizanu, a Mur je pripomagao, pa je FMP njegovim poenima došao do 51:49.

Naneli i Egzum su potom Partizanu obezbedili malo prostora za disanje, a „dizne“ su se otvorile i lopte su ulazile na obe strane, pa je posle koša Stepanovića iz reketa bilo 60:58 za Partizan, sredinom trećeg perioda.

Greške i izgubljene lopte bile su uobičajena pojava u ovom periodu u kom je Avramović sa linije za slobodna bacanja povećao prednost svog tima na tri, a onda i Madar u kontri na pet poena – 65:60.

FMP je na krilima Marka Pavićevića uspevao da održi korak, ali je Partizan i pred četvrtu četvrtinu bio u prednosti.

Jedan od ključnih trenutaka bio je ofanzivni skok Zeka Ledeja posle promašene otvorene trojke Jama Madara. Posle tog skoka je Pavićević faulirao Ledeja, a Avramović je u sledećem napadu pocepao mrežicu FMP-a trojkom za 74:66 pred poslednjih deset minuta.

Panter je nastavio seriju svog tima polaganjem za +10 i tek tada je Ebuka Izundu prekinuo seriju crno-belih.

Međutim, Avramović je ubrzo dao još jednu trojku, nadovezao se i Ledej svojom trojkom, a Partizan je posle tri minuta četvrte deonice imao 13 razlike.

Nije se dugo čekalo da Avramović bacanjima donese najveću prednost svom timu kada se već naslućivalo da će Partizan pobediti, jer FMP teško da je mogao da stigne 86:72 za šest minuta.

To nije ni uradio, pa je Partizan nešto lakše dobio ovaj, nego neke prethodne susrete sa FMP-om, dok će Panteri u narednim mečevima tražiti izlaz iz rezultatske krize i svoje bodove.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "DANAŠNJI MAG AVRAMOVIĆ: Nesportskih i tehničkih na pretek"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*