NEPOZNATA PRIČA O ALEKSI: Ovo govori kolika je Avramović LJUDINA!

Aleksa AVRAMOVIC
EPA/Georgia Panagopoulou

Nametnuo se kao tihi lider reprezentacije Srbije, malo ko je očekivao od njega da će imati ključnu ulogu, međutim njemu to nije smetalo.

Aleksa Avramović je svojim defanzivnim performansom pre svega, ali i preuzimanjem ofanzivne odgovornosti kada je to najbitnije, oduševio sve ljubitelje košarke u Srbiji. Bilo da su oni na crno ili crveno-beloj strani, nacionalni tim je sve ujedinio i svi su složni da je verovatno on bio najbitniji šraf u osvajanju srebrnog odličja Orlova.

 


Kao što je poznato, Aleksa je rođeni Čačanin i u svom gradu je pohađao Gimnaziju. Njegova srednjoškolska drugarica Katarina Smiljanić je za RINA otkrila neke detalje iz njegovih dečačkih dana.

Avramović je bio sjajan učenik, neko ko se već u tim ranim danima nametnuo kao lider. Ne samo na terenu, nego i u društvu.

– Bio je zapravo jako sličan kao i u igri, jako energičan, zainteresovan za svaku temu i sve što se dešava. U društvu je uvek zračio pozitivnom energijom, bio je onaj pokretač u celom odeljenju. Na ekskurziji u Grčkoj je vodio celo odeljenje da pronađemo giros i pri tome izigravao turističkog vodiča jako uspešno, kao da je čitav život u Solunu, a ne prvi put u životu. Kao učenik uglavnom je bio odličan ili na granici odličnog, najviše zbog toga što mu je pažnja bila podeljena izmedju nastave i košarke kojoj je oduvek posvećivao mnogo svog vremena – ističe Katarina.

Aleksa je od prvih košarkaških koraka bio predodređen za uspeh, a večito je imao i podršku svojih prijatelja, sa kojima se i dan danas čuje.

 


– Sve vreme je Aleksa verovao u sebe i nije skrivao ambiciju da postane veliki košarkaš, pa je sa onom svojom ludačkom energijom zarazio I celo odeljenje sa tim svojim verovanjem. Toliko smo verovali u njega I njegov uspeh da smo redovno išli da ga bodrimo na utakmicama, i to sa transparentom “Bog na nebu, Avram na pleju“ – kaže Katarina Smiljanić za RINA, uz opasku da Aleksa redovno organizuje druženja.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

Be the first to comment on "NEPOZNATA PRIČA O ALEKSI: Ovo govori kolika je Avramović LJUDINA!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*