SIMANIĆ ZA DLAKU IZBEGAO SMRT: Maljković otkrio do sada nepoznate detalje Borišine borbe za život!

FOTO: FIBA

Boriša Simanić je na Mundobasketu doživeo jezivu povredu nakon udarca koji mu je zadao reprezentativac Južnog Sudana.

Njemu je nakon operacije odstranjen bubreg, a sada su isplivali detaji koji govore da je bivši košarkaš Crvene zvezde za dlaku izbegao smrt.

 


Ovo je otkrio predsednik OKS Božidar Maljković.

– Dečko je imao stravičnu nesreću. Zahvaljujući vrhunskom lekaru kao što je Gaga Radovanović, koji je predsednik Zdravstvene organizacije Olimpijskog komiteta, Boriša je sada dobro. Pričao sam sa njim, falilo je nekoliko desetina minuta da dođe do izliva krvi u trbušnu duplju, koja dovodi do sepse, a onda spasa nema. Međutim, Gaga koji je i predsednik Crvenog krsta Srbije, pozvao je svoju koleginicu sa Filipina, koja je odmah reagovala. Pozvala je lekare, koji su već bili otišli kući, i tako je spašen jedan mladi život – rekao je Boža Maljković na TV K1.

Proslavljeni košarkaški trener se potom osvrnuo na uspeh Srbije na Svetskom prvenstvu u Aziji.

– Navijao sam svim srcem za Srbiju. Znao sam da će da bude teško. Rekao sam još pre početka prvenstva da smo mi jako dobra ekipa i bez Jokića, Micića i Kalinića, kao i da možemo da igramo sa svima. Nemci su zasluženo osvojili ovo prvenstvo. Oni su ekipa koja već dugo godina pametno radi. Imaju dobre trenere i igrače. Košarka im donosi veliki interes. Međutim, ja čestitam našim igračima na velikoj borbenosti, dobroj igri i činjenica je da od ovog tima može da se napravi jedna respektabilna ekipa za Olimpijske igre – rekao je on, a potom i zaključio:

 


– Imali smo slab period u trećoj četvrtini i to je presudilo, ali to je košarka. Naša ekipa je jako dobro pripremljena. Vidi se da su imali težinu veću od drugih, koji su bili umorni. Trener Pešić, koji ima veliko iskustvo, posebno reprezentativno, je mešao igrače, tako da su svi bili na dobrom nivou fizičke spreme. Kada imate dobru fizičku spremu, tada imate moral i mentalnu snagu, kao što ima Novak Đoković.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

Be the first to comment on "SIMANIĆ ZA DLAKU IZBEGAO SMRT: Maljković otkrio do sada nepoznate detalje Borišine borbe za život!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*