OTKRIVENA DO SAD NEPOZNATA ČINJENICA: Dražen je bio PARTIZANOVAC!

Dražen Petrović bio je jedan od najboljih igrača svog vremena, dok ga tragična smrt nije prekinula da dostigne još veće visine u svojoj košarkaškoj karijeri.

O njegovim košarkaškim danima govorio je pevač Damir Damjanić, veliki prijatelj tragično nastradalog Petrovića.

Damjanić je u intervjuu za „Mondo“ otkrio da je Dražen bio veliki navijač Partizana.


– Mi smo se družili, kao deca zajedno trenirali. On je uvek navijao za Partizan, ja za Zvezdu. Znam da mu je otac bio policajac iz Hercegovine. Znam da mu je želja bila da ode u Partizan, tu je igrao i njegov idol Kićanović. Kad dolazimo da igramo u Beograd, sa bilo kim, uvek za nama idu dvojica iz Partizana, merkaju trenutak u hotelu da popričaju sa njim, da ga vrbuju. Ali prvo su Acu (brata Dražena Petrovića prim. aut.) u Cibonu, i onda ga Novosel tom linijom odvodi u Zagreb. I bilo je presudno što je Cibona tad igrala Kup prvaka, to je njemu bilo važno. Da je Partizan bio prvak Jugoslavije, ko zna šta bi se desilo- rekao je Damjanić.

Petrović je, pre tragične pogibije 1993. godine u saobraćajnoj nesreći, ostavio dubok trag prvo u evropskoj, a zatim i u NBA košarci. Posle epizode u Portlandu trejdovan je u Nju Džersi Netse sa kojima je igrao i u plej-fofu, ali je Klivlend tih godina eliminisao Netse.


Be the first to comment on "OTKRIVENA DO SAD NEPOZNATA ČINJENICA: Dražen je bio PARTIZANOVAC!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*