AVRAMOVIĆ UNIŠTIO CRVENO-BELE: Partizan PREGAZIO Zvezdu!

FOTO: KK Partizan

Košarkaši Partizana savladali su Crvenu zvezdu rezultatom 98:84 u utakmici 21. kola ABA lige.

Crno-beli su tako uzvratili najvećem rivalu posle dva ovosezonska ubedljiva poraza, u prvom delu sezone na Jadranu i finalu Kupa Radivoja Koraća.

Partizan sada ima skor 17-3, dok je Zvezda na 17-2, budući da ima utakmicu manje.


Apsolutni heroj pobede Partizana je Aleksa Avramović koji je odigrao nestvarnu partiju i ubacio 33 poena, pet asistenciju uz jedan skok.

U trećoj četvrtini je vezao četiri trojke bez promašaja i ukupno 16 poena, a sa šuterskom klinikom nastavio je do kraja te je ukupno u drugom poluvremenu postigao 31 od 33 poena.

Trojke je šutirao 8/10 i u potpunosti slomio svaki otpor i duh branioca titule.

Ispravio je Partizan glavnu stvar o kojoj smo pisali posle finala u Nišu, a to je energija koje jeste manjkalo pre dve nedelje.

Sada je Zvezda delovala umornije i praznije na tom polju, ali je Partizan pored toga imao i raspucanog Aleksu Avramovića koji je odigrao možda i najbolju partiju u karijeri.

Tokom prvih nekoliko minuta derbija vodila se ravnopravna borba, a u ekipi Partizana su se izdvojili Panter i Ledej koji su zajedno postigli prvih 11 poena crno-belih.

Zvezdu su u tom delu igre predvodili Holins i Kuzmić, ali utakmica nije bila dopadljiva, jer je igra sve češće bila prekidana prekršajima, u čemu su se košarkaši Partizana bolje snašli. Kevin Panter je bio vrlo siguran sa linije slobodnih bacanja i zahvaljujući tome Partizan je uspeo da do kraja prve četvrtine stigne do vođstva od sedam poena razlike – 28:21.

Zvezda je od početka druge četvrtine imala dosta problema u napadu, dugo su crveno-beli bili bez koša, što je Partizan iskoristio i poveo sa 12 poena razlike košem Ledeja – 33:21. Seriju domaćih je prekinuo Holins svojom trojkom, ali je Partizan uspeo da održi prednost. Zvezda je najbliža preokretu bila posle trojke Lazića u završnici prvog poluvremena kada je prišla na dva poena zaostatka, ali crno-beli se vraćaju na “plus šest“ i rezultatom 40:34 se ušlo u drugo poluvreme.

Čak 14 poena je Kevin Panter postigao u prvoj četvrtini, a do kraja druge je stigao do 18 poena, od toga devet sa linije slobodnih bacanja.

Drugo poluvreme počelo je trojkom Alekse Avramovića za Partizan, a uzvratio je Vajt sa linije penala za 43:35. A onda, možda i najbolji potez večeri – zakucavanje Holinsa preko Lesora i Zvezda je smanjila na 43:37, ali i Avramović se raspucao na drugoj strani i za pet minuta igre u trećoj četvrtini je postigao čak 13 poena, pa je Partizan ponovo otišao na dvocifrenu razliku – 56:46.

Zvezda se rezultatski vraća u igru na dva i po minuta pre kraja treće deonice, i to na neobičan način. Luka Mitrović je dva puta promašivao drugo slobodno bacanje, ali je Zvezda dolazila do poena. Posle prvog promašaja je osvojio loptu i izborio novi napad posle kog je opet fauliran. Pogodio je prvo slobodno bacanje, drugo promašio, ali njegov promašaj je “popravio“ Nikola Kalinić, pa Zvezda prilazi na 63:57, da bi kasnije Davidovac ušao u seriju, vezao je pet poena i Zvezda je smanjila na 63:62!

Poslednja deonica počinje trojkom Nikole Ivanovića za prvo Zvezdino vođstvo još od prve četvrtine, ali odmah je uzvratio izvanredni Avramović koji vraća minimalnu prednost Partizanu, a uvećao ju je Lesor sa svoja četiri vezana poena i domaći su poveli sa 71:66.

Poentirao je kasnije i Mur, a Partizanovu seriju 9:0 prekinuo je sve bolji Davidovac. Vrlo brzo, Davidovac uz pomoć Vajta donosi Zvezdi prilazak na tri poena razlike, ali opet uzvraća nezadrživi Avramović koji vezuje još pet svojih poena. Vajt na drugoj strani smanjuje na 78:72, ali Avramović izaziva delirijum na tribinama svojom novom trojkom – 84:72 za Partizan!

Zvezdi nije pomogao ni tajm-aut, Avramović pogađa i osmu trojku iz deset pokušaja, Partizan odlazi na 15 poena razlike, a na tri minuta pre kraja Crvena zvezda ostaje bez trenera, jer je Dejan Radonjić zaradio isključenje, a Lesor svojim poenima uz faul donosi maksimalnih 91:74 i pitanje pobednika bilo je rešeno.

Međutim, onda je počela borba za bolji međusobni skor, jer je Zvezda prvi meč dobila sa 15 poena razlike. Partizan je vodio sa 98:80 u poslednjem minutu, ali onda je dozvolio četiri laka poena Zvezdi, što je razbesnelo trenera Obradovića.

Aleksa Avramović je meč završio sa 33 poena, pet asistencija i jednim skokom. Trojke je šutirao 8/10, za dva poena 4/7. Od ta 33 poena, Avramović je čak 31 postigao u drugom poluvremenu!

Panter ga je pratio sa 22 poena, uz 11/12 sa linije penala, a odličan je bio i Lesor sa 15 poena i sedam skokova.

U Zvezdi najbolji Davidovac sa 17 poena i devet skokova, a Holins ga je pratio sa 17 poena i dve uhvaćene lopte.


Be the first to comment on "AVRAMOVIĆ UNIŠTIO CRVENO-BELE: Partizan PREGAZIO Zvezdu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*