JEDAN GOL DOVOLJAN: Motika doneo pobedu Zvezdi!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su ekipu Nefčija rezultatom 1:0 u drugom prijetaljskom susretu na pripremama u Antaliji. 

Trener Miloš Milojević je ponovo odlučio da u kombinovanom sastavu proveri svoju ekipu, uz odsustvo Aleksandra Pešića, Mirka Ivanića i Aleksandra Kataija, a tim su danas predvodili mladi igrači poput Nemanje Motike, Stefana Mitrovića i Mijatovića. 

Ovako je izgledao sastav srpskog šampiona:
Borjan, Gobeljić, Pankov, Milunović, Rodić, Mijailović, Srnić, Kangva, Motika, Mitrović, Mijatović.

 


Zvezda je povela već u četvrtom minutu, posle lepe kontre, Kangva je asistirao, a Motika pogodio za 1:0. Isti igrač je ubrzo pripretio još jednom. Ušao je sa krila, gađao dalju stativu i nije mnogo nedostajalo da duplira prednost.

S druge strane, Nefči praktično nije stvorio nijednu veću priliku u prvom poluvremenu pred golom Milana Borjana. 

Trener Crvene zvezde Miloš Milojević na poluvremenu je napravio trostruku izmenu, Sanogo, Ibrahim i Vasiljević su zamenili Mijailovića, Mijatovića i Borjana.  

Poput početka utakmice, Zvezda je krenula ofanzivno i na startu drugog dela igre. Prvi ozbiljan udarac, iz slobodnjaka, imao je Kangva, čiji je pokušaj zaustavio golman Nefčija.

Nastavila je Zvezda da napada, Mitrović je ovaj put odlično gađao, ali je Brkić po drugi put zaustavio ofanzivca crveno-belih. U narednom napadu, posle kornera, Kangva se posebno obrukao, Pankov je glavom prebacio loptu na drugu stativu gde je vezista Zvezde bio potpuno sam, ali je sa metra udaljenosti šutirao preko gola. 

Zvezda je nastavila da ređa šanse, Brkić je zaustavio i Mustafu, a potom je ponovo pokušao Kangva koji je sa 15 metara šutirao pored stative. 

Milojević je na isteku sata igre napravio nove promene, pa je Zvezda do kraja igrala u sastavu: Vasiljević, Azarov, L. Nikolić, Leković, Eraković, Sanogo, V. Nikolić, Krstičić, Mituljikić, Prucev i Ibrahim.

Zvezda je i nakon toga nastavila da dominira, ali nije stvarala toliko prilika pred golom, izuzev pokušaja Nikolića, nije bilo većih šansi. Doduše, Nefči je u 88. minutu umalo kaznio promašaje Zvezde, lopta je prošla zamalo pored gola.

Do kraja nije bilo većih prilika ni promene rezultata, utisak je da je Zvezda morala ubedljivije da pobedi ako uzmemo u obzir broj propuštenih prilika, ali Milojevića danas posebno mogu da raduju dobra izdanja Motike i Stefana Mitrovića koji su bili izrazito opasni, posebno u prvom poluvremenu.

 


Be the first to comment on "JEDAN GOL DOVOLJAN: Motika doneo pobedu Zvezdi!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*