VOJVODINA TVRD ORAH: Kangva u dubokoj nadoknadi doneo pobedu Zvezdi

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde su uspeli da savladaju Vojvodinu u 35. kolu Superlige Srbije sa 2:1 na svom terenu i to golom na samom kraju meča.

Domaćin je bila ekipa Crvene zvezde, kojoj sama utakmica i nije imala preveliki rezultatski značaj, samo je mogla fizički da istroši igrače pred veoma važan meč u polufinalu Kupa Srbije, koji je na programu protiv TSC-a u sredu, 16. maja.

 


Samom tom činjenicom da ne postoji rezultatski imperativ, Zvezda nije igrala pod punim intenzitetom, nije dala sve od sebe, već je odigrala tek onoliko koliko im treba da ne ubeleži poraz. Dok, ekipa sa Marakane je jednim udarcem uspela da dođe i do pobede.

Meč sam po sebi nije bio preterano gledljiv, makar posle početka. Veoma brzo je Zvezda došla u vođstvo, igrao se 9. minut meča, kada je Osman Bukari utekao svojim čuvarima i projektilom uspeo da pogodi mrežu gola koji čuva Lazar Carević, čime je samo nastavio svoj odličan niz.

Pored ovog gola, Zvezda je nastavila da napada i ređa šanse, ali je Carević sve uspevao da odbrani. Odlično je bio pozicioniran golman Vojvodine kod svake situacije i nije imao previše muka da odbrani pokušaje protivnika iz Beograda.

Koliko je Vojvodina bila nesnađena govori i činjenica da nisu imali nijedan udarac u okvir gola, pa je Milan Borjan mogao da odmara u prvom delu ovog meča.

Drugo poluvreme je bilo slično, opet dominacija Zvezde, Rakonjac je imao dve odlične prilike u 48. i 50. minutu, ali je ovoga puta on bio taj koji je pogrešio i šutirao je daleko preko gola. Sve je to kaznila Vojvodina na samom kraju, igrao se 57. minut kada su Novosađani došli do izjednačenja.

Čumić je odlično prošao po levoj strani, centrirao je, a na pravom mestu je bio Iv Baraj koji je postigao gol za 1:1.


Na nova uzbuđenja se čekalo sve do samog kraja meča, kada je Zvezda imala jednu priliku, Carević je uspeo da odbrani, a potom je Vojvodina bila ta koja je imala dve ultra dobre šanse. Čumić je mogao da postane heroj, ali je njegov udarac otišao preko prečke.

Nije iskoristio to Čumić, pa je stigla i kazna. Bezazlena situacija u 94. minutu, na samom kraju nadoknade, je donela loptu do Kangve, ovaj se namestio i šutirao sa nekih 20-ak metara levom nogom, lopta je prošla kroz gužvu i ušla je u mrežu, dok se Carević nije ni pomerio.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "VOJVODINA TVRD ORAH: Kangva u dubokoj nadoknadi doneo pobedu Zvezdi"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*