DRAMA DO USIJANJA: Pešić duboko u nadoknadi doneo pobedu Zvezdi protiv devetorice igrača Radničkog!

FOTO: FK Crvena zvezda

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su niški Radnički na „Čairu“ sa 1:2 (0:0) u utakmici 16. kola Super lige Srbije.

Susret koji je ocenjen jednim od dva derbija kola u domaćem prvenstvu opravdao je ta očekivanja budući da je, posebno u prvom poluvremenu, viđen dinamičan, otvoren fudbal, ali s manjkom realizacije na obe strane. No, u nastavku su postignuta čak tri gola, od čega jedan u dubokoj nadoknadi koji je Crvenoj zvezdi obezbedio čitav plen.

Prvu priliku na utakmici videli smo u 4. minutu kada Stajić umalo nije iskoristio istrčavanje Borjana, no Zvezdin slavljenik je bio u pripravnosti kada je loptu koju je fudbaler Radničkog pokušao da prebaci preko njega – izbacio glavom.

 


Posle 10. minuta Zvezda je imala najbolju šansu na utakmici kada je Kanga uhvatio volej posle reakcije Rosića, ali je Jamkam skinuo loptu sa gol-linije. Nakon kornera koji je usledio, izrodila se još jedna sjajna prilika kada se Pešić izvukao na prvoj stativi, a Rosić bio u pripravnosti.

Gledali smo dobar tempo budući da se ni Radnički nije ustručavao da pripreti, ali daleko su ti pokušaji bilo od stopostotnih. Stefan Cvetković je bio taj koji se uglavnom pojavljivao pred šesnaestercem Crvene zvezde, ali je svaka od njegovih ideja osujećena.

Još jednom je Zvezda imala odličnu šansu preko prekida, Mitrović je pronašao Milunovića čiji sjajan skok zaustavlja golman Rosić. Nekoliko trenutaka potom, Radnički je imao opasnu kontru, ali je završnicu iste požrtvovanim startom sprečio Srđan Mijailović.

Mnoštvo poteškoća imao je Radnički sa odbranom prekida i ulaznih centaršuteva, Zvezda je to osetila, pa je i u 41. minutu ozbiljno pripretila, prvo preko Dragovića, a potom je na odbitak pokušao Ivanić. No, oba udarca odlično je zaustavio raspoloženi Rosić.

U poslednjim trenucima prvog dela dogodio se i sporni momenat kada je Bukari pao u kaznenom prostoru, ali arbitar Ivković posle pregleda snimka nije pokazao na belu tačku.

Imala je Crvena zvezda inicijativu i u nastavku, ali je tempo u odnosu na prvi deo igre značajno opao. Radnički je više brinuo o sopstvenom golu, a posebno je to bilo izraženo nakon što je Jamkam zaradio drugi žuti karton posle prekršaja nad Gelorom Kangom.

Prošlo je 70. minuta igre kada je Crvena zvezda konačno pronašla put do mreže. Kako? Onako kako su pokušavali najveći deo meča – centaršutevima. Ovog puta, Srđan Mijailović je ubacio loptu, pogodio Aleksandra Pešića čiji trzaj glavom šalje udarac u nebranjeni deo mreže Dragana Rosića. Drugi uzastopni meč na kojem Pešić postiže gol.

Pet minuta kasnije, dogodio se jedan od retkih napada ekipe Nenada Lalatovića. Gaku je centrirao sa leve strane iza leđa odbrani Crvene zvezde koja je statično posmatrala kako lopta stiže do usamljenog Saše Marjanovića. On je svojim prvim kontaktom poslao udarac pokraj leve stative gola Milana Borjana za veliku radost domaćina.

Morala je Crvena zvezda da konkretizuje svoju ofanzivu, šanse su se ređale, ali promene rezultata nije bilo. Dao je, u međuvremenu, Milojević šansu i Jovanu Mijatoviću i Nenadu Krstičiću kako bi uneo novu energiju.

Duel je produžen četiri minuta, ali se igralo dosta duže.

U nadoknadi i drugog dela igre Ivković je ponovo gledao VAR snimak i dodelio još jedan crveni karton za Radnički koji je tako sa čak dva igrača manje završio duel.

To se ispostavilo kao veliki nedostatak budući da je Crvena zvezda u sedmom minutu nadoknade, preko Aleksandra Pešića, posle asistencije Kataija i novog udarca glavom, došla do ogromna tri boda na jugu Srbije.

 


Be the first to comment on "DRAMA DO USIJANJA: Pešić duboko u nadoknadi doneo pobedu Zvezdi protiv devetorice igrača Radničkog!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*