MILOJEVIĆ POTVRDIO: Zvezda žestoko oslabljena na teškom gostovanju!

FOTO: FK Crvena zvezda

Trener fudbalera Crvene zvezde Miloš Milojević rekao je da će predstojeća utakmica Super lige Srbije na Čairu biti teška, ali da veruje u svoj tim.

Kako je istakao, forma Radničkog iz Niša je u „uzlaznoj putanji“.

„(Trener Nenad) Lalatović je svakako jedan od glavnih kvaliteta Nišlija, međutim mislim da svakako imaju i kvalitetan tim. On je došao da ih podigne i to dobro radi, igraju dobro, forma im je u uzlaznoj putanji, tako da se spremamo i za njega, ali i njihov igrački kvalitet“, rekao je Milojević, prenosi klub.

 


Fudbaleri Crvene zvezde gostuju sutra niškom Radničkom, u utakmici 16. kola Super lige Srbije.

Crveno-beli su lideri domaćeg šampionata sa 38 bodova, dok je Radnički na 11. poziciji sa 16 bodova.

„Po kvalitetu svakako da zaslužuju bolju poziciju na tabeli, međutim to je fudbal, nekada dobijete to što zalužujete, nekada ne. Mislim da su u uzlaznoj putanji, biće teška utakmica“, rekao je Milojević.

„Gostovanje u Nišu je uvek nezgodno za svaku ekipu. Verujemo u naš kvalitet, ovo je samo jedno u nizu teških gostovanja, a ako budemo na istom nivou igre i fokusa kao u Novom Sadu i Kragujevcu, mislim da možemo do dobrog rezultata“, dodao je on.

Milojević za sutrašnji meč neće imati na raspolaganju Nikolića i Sanoga.

„Nikolić je u fazi priključivanja punom trenažnom procesu, verovatno neće biti u konkurenciji za tim sutra. Svi ostali sem Nikolića i Sanoga su na raspolaganju… Imamo samo jedan cilj, to je sledeća utakmica protiv Radničkog. Ne razmišljamo ni o Trabzonu, ni o Kolubari, svi najjači i najpotrebniji za takav vid utakmice će ići sa nama“, rekao je on.

Osvrnuo se trener Zvezde na činjenicu da je Stefan Mitrović pojačao crveno-bele upravo iz Radničkog.

„Kada je Mitrović bio u Nišu bio je drugi trener, kao i sastav. Poznaje igrače i to svakako može da nam koristi. S druge strane, radi se o fudbalerima koji dugo igraju u našoj ligi. Znamo njihove kvalitete i mane“, rekao je Milojević.

„U pripremi utakmice ih maksimalno poštujemo, što je obavezno s obzirom da se radi o ekipi Radničkog iz Niša, klubu sa tradicijom. Moramo da verujemo u to što radimo, naš kvalitet i igrače“, dodao je.

Crveno-beli u odnosu na Partizan trenutno imaju pet bodova više.

„Imamo još pet utakmica u prvenstvu, ako oni pobede sve do kraja, kao i mi, razlika će biti pet bodova. Lakše je reći nego uraditi. Očekuje nas serija ozbiljnih gostovanja, tako da verujemo da fokusom, mirnoćom i jednim odnosom gde idemo iz utakmice u utakmicu možemo do kraja“, rekao je Milojević.

Ekipu Zvezde u četvrtak očekuje i meč protiv Trabzona u Ligi Evrope, a Milojević je istakao da će se njegova ekipa za tu utakmicu spremati kada dođe na red.

„Nemamo komfor i luksuz da nešto isprobavamo, mislim da možemo samo da podižemo nivo samopouzdanja i igre. Kada bude došao Trabzon, tek onda ćemo da spremamo najbolji sastav i taktiku za njih“, rekao je Milojević.

„Rekao sam, iako to možda nije popularno, nama je prevashodni cilj naše prvenstvo. U Evropi ćemo se boriti do kraja i dok god budu postojale teoretske šanse. Prvenstvo nam je nešto zbog čega i od čega živimo, to nam je najbitnije“, dodao je on.

Utakmica Radnički Niš – Crvena zvezda na programu je sutra od 17.00 na Čairu.

 


Be the first to comment on "MILOJEVIĆ POTVRDIO: Zvezda žestoko oslabljena na teškom gostovanju!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*