POZNATI STRUČNJAK UVEREN: Partizan je najbolji tim u Srbiji!

FOTO: FK Partizan/Miroslav Todorović

Trener fudbalera Javora Mladen Dodić rekao je pred gostovanje Partizanu da su crno-beli favoriti na domaćem terenu.

Međutim, istakao je da se njegov tim neće predati i da će dati sve od sebe da ostane neporažen.

„Disciplina u defanzivi moraće da nas krasi i protiv Partizana, koji je u odličnoj formi i u Evropi i u domaćem prvenstvu. Došli su do svoje igre, malo golova su primili, ili iz prekida ili, kao protiv Nice, iz druge lopte u svom šesnaestercu. Teško primaju golove zato što igraju vrlo disciplinovano, orijentisani su defanzivno i teško im je dati gol. Partizan je uvek favorit, posebno u situaciji kada igra odlično. Očekuje nas teška utakmica i moramo na još viši nivo podići defanzivu i pokušati da budemo opasni iz kontre i polukontre, jer, zbog svega što sam rekao, teško je protiv Partizana odigrati bez golova“, izjavio je Dodić za zvanični sajt Javora.

 


On je dodao da pred ovaj meč ne važi floskula da njegov tim nema šta da izgubi.

„Idemo na meč u kojem ne važi fraza da nemamo šta da izgubimo, jer možemo da izgubimo utakmicu i daćemo sve da se to ne desi. Optimista u svakoj prilici vidi šansu, a ne samo probleme. Svesni smo snage protivnika, ali imamo želju da damo sve od sebe i ostanemo neporaženi“, rekao je trener Javora.

Napadač tima iz Ivanjice Petar Gigić, koji je svojevremeno bio igrač Partizana, smatra da se Javor namerio na najbolji tim u Superligi Srbije.

„Gostujemo, po mom mišljenju, najboljoj ekipi u ligi. Možemo da dobijemo više nego da izgubimo. Nije sramota izgubiti, ali ako svako da svoj maksimum, možemo se nadati nekom čudu i pozitivnom rezultatu, koji nam sada baš treba“, poručio je Gigić.

Fudbaleri Javora na poslednjih 10 mečeva u domaćem šampionatu osvojili su samo dva boda i u duel sa Partizanom ulaze kao 14. tim prvenstva sa ukupno 12 bodova.

Sa druge strane, „parni valjak“ je vezao sedam uzastopnih pobeda u Superligi i zauzima drugo mesto sa 33 boda, pet manje od prvoplasirane Crvene zvezde.

Utakmica 16. kola Superlige igra se sutra u 19.00 u Humskoj.

 


Be the first to comment on "POZNATI STRUČNJAK UVEREN: Partizan je najbolji tim u Srbiji!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*