ĐEREOVO ČUDO: Laslo napravio NEVEROVATAN preokret i plasirao se u četvrtfinale!

Srpski teniser Laslo Đere uspeo je da se plasira u četvrtfinale ATP turnira u Santjagu.

Đere je u osmini finala u sjajom meču posle velikog preokreta savladao Pedra Souzu sa 2:1 (2:1,5:7, 7:5, 6:3).

Srbin je fantastično otvorio meč i lako je poveo sa 3:0, očekivalo se da neće imati problema da privede set kraju i osvoji ga. Ipak, dogodilo se potpuno suprotno.

Souza je ubrzo stigao do izjednačenja, a onda je pri rezultatu 5:5 napravio novi brejk, a onda sigurnim servisima stigao do osvajanja prvog seta.

Velika drama viđena je i u drugom setu. Pri rezultatu 4:4 Đere gubi gem na svoj servis, i Portugalac je dobio priliku da u narednom odservira za pobedu u meču. Laslo je pred odlučujući gem zatražio medicinski tajm-aut.

Souza je lako stigao do 40:15 i dve meč lopte, ali usledilo je nešto što se retko viđa. Napravio je čak tri duple servis greške u nizu, pa je Đere dobio brejk šansu koju je iskoristio. Poveo je Laslo sa 6:5 i servirao je za osvajanje drugog seta. Souza je imao dve vezane brejk lopte, nije uspeo da ih iskoristi i to je bio prelomni trenutak meča. Đere je osvojio taj set sa 7:5, a onda je u narednom na startu napravio brejk koji mu je bio dovoljan da stigne do velike pobede.

U četvrtfinalu Đerea očekuje duel sa boljim iz duela Tijafo Bagnis.

Be the first to comment on "ĐEREOVO ČUDO: Laslo napravio NEVEROVATAN preokret i plasirao se u četvrtfinale!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*