NEVEROVATAN PREOKRET: Zvezda bila u VELIKOM zaostatku, pa razbila Partizan!

FOTO: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde plasirali su se u finale Kupa Radivoja Koraća.

Crveno-beli su bili bolji od večitog rivala Partizana rezultatom 83:75.

Branilac trofeja će se u finalu sastati sa Megom, koja je ranije tokom dana bila bolja od FMP-a.

 


Spektakularna utakmica u polufinalu Kupa obeležena je velikim brojem pogodaka, promašaja, ali i prekida zbog kog su sudije napustile parket.

Posle mnogo drame i tenzija, Zvezda je savladala Partizan i otišla u finale gde će imati duel protiv Mege.

Utakmica je počela nekako napeto i tvrdo i u prvom minutu poena nije bilo da bi potom Partizan izgubio loptu i Ben Bentil zakucao u kontri, ali je Egzum odmah odgovorio za 2:2.

Načeo je Partizanovu odbranu Branko Lazić pogodivši trojku za vođstvo 2:5, a ko bi rekao da će to biti jedina Zvezdina trojka u prvom poluvremenu, koja je nakon toga promašila 11 uzastopnih šuteva za tri poena.

Partizanova odbrana je bila agresivna, opet su tu iskakanja i usmeravanja uradila veliki deo posla, pa su crno-beli nakon nekoliko brzo izgubljenih lopti Zvezdinih bekova došli do 21:15 zahvaljujući trojci Alekse Avramovića u finišu prve četvrtine.

I druga je počela veoma burno, pošto je trener Crvene zvezde Duško Ivanović isključen već posle dva minuta igre. On je smatrao da je Alen Smailagić faulirao Filipa Petruševa na zakucavanju, pa je usledila žustra rasprava sa sudijama i dve brze tehničke greške, odnosno isključenje.

Momentum je uveliko već bio na strani Partizana, koji je nakon toga imao pet poena iz poseda i stigao do 28:17, odnosno prve dvocifrene prednosti na meču.

Stigla je na red i rasprava među igračima, odnosno Kampaca i Anđušića nakon što je Argentinac napravio faul u napadu pa su dobili obojica po tehničku grešku, a ubrzo je Kampaco naterao Egzuma da napravi i treću ličnu grešku i Partizan je bio u problemu.

Egzum je sa niskog posta kreirao dosta toga po crno-bele i to često preko Kampaca, a crno-beli uprkos tome stižu i do 18 poena prednosti, da bi Zvezda serijom 8:0 u finišu smanjila na 44:34 za kraj prvog poluvremena.

Partizan se generalno tokom sezone često mučio u trećoj četvrtini i u ovom meču se to takođe dogodilo.

Samo 14 poena su crno-beli postigli, dok je Zvezdin napad doživeo renesansu i rapsodiju i crveno-beli pogađaju 25 poena!

Vildosa i Kampaco su bili pokretači serije, ali se dželatom crno-belog vođstva može nazvati Filip Petrušev koji je preuzeo odgovornost.

Topila se Partizanova prednost, a problemi su se gomilali pošto su Dante Egzum i Zek Ledej dobili po četiri lične greške i večiti rival je to znao kako da iskoristi.

Već startom četvrte četvrtine usledio je potpuni preokret i poenima Petruševa uz faul došli su do 60:66, da bi potom Partizan promašio još nekoliko šuteva, a Nemanja Nedović trojkom doneo 60:69.

U tom momentu su sudije odlučile da napuste teren i derbi je bio prekinut. Posle skoro 20 minuta pauze su se sudije vratile i meč je nastavljen, a igrači Partizana nisu uspeli da spreče poraz.

Zvezda je čak stigla do dvocifrene prednosti, ali je Partizan uspeo da se spusti na -4 i to je sve što su uspeli da urade. Na kraju, Zvezda zasluženo ide u finale gde će igrati sa Megom.

Najefikasniji je bio Džejms Naneli sa 19 poena, 16 je ubacio Zek Ledej, 13 Matijas Lesor i 12 Kevin Panter. U pobedničkom timu, 15 poena je imao Luka Vildosa, 14 Filip Petrušev i Nemanja Nedović, 12 Fakundo Kampaco, a 11 Luka Mitrović.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "NEVEROVATAN PREOKRET: Zvezda bila u VELIKOM zaostatku, pa razbila Partizan!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*