ČUDO NA KROVU: Neverovatan preokret Partizana protiv IMT-a

Kakav meč u Zaplanjskoj!

Fudbaleri Partizana savladali su IMT rezultatom 3:2 u meču 6. kola Superlige Srbije nakon jednog od najluđih mečeva u istoriji kluba.

 


 

Imt je vodio 2:0 i pogodio prečku na 2:1, a potom su crno-beli režirali veleobrt i sa dva gola u 90. iz penala i 95. preko Nikolića slavili.

Partizanu je ovo bila četvrta uzastopna pobeda, bez dileme najdramatičnija ove sezone, i duže, s obzirom na to kako i kada je uspeo da obezbedi tri boda.

Pored Natha i Nikolića, koji su ušli sa klupe u drugom poluvremenu, strelac za crno-bele bio je Saldanja. Njegov gol u 70. minutu je pokrenuo goste koji su do tada, iako vrlo aktivno, ali bezuspešno pokušavali da savladaju večeras daleko najboljeg pojedinca domaćeg tima, Miloša Gordića.

Razbranio se nekadašnji rezervni čuvar mreže Zvezde, blistao je u prvom poluvremenu, potom i u drugom, i bio najzaslužniji što je IMT održao prvo 1:0, pa potom i prednost od 2:0 u režiji Vukića i Kodžića.

Partizan je prvi put kapitulirao već u 5. minutu, drugi put u 55, u 77. imao sreće kada je Radočaj pogodio stativu i lako je tada moglo biti i 3:1 za sjajni, mladi i poletni tim sa Novog Beograda.


Poslednjih petnaestak minuta obeležila je velika inicijativa Partizana i pritisak na poslednju liniju protivnika. Rekosmo, gol Saldanje je bio inicijalna kapisla za takav juriš, a trud se isplatio u 90. minutu kada je borbenog Belića u kaznenom prostoru sapleo igrač domaćeg tima Glišić.

Siguran sa „bele tačke“ bio je Natho, ali to nije bio kraj uzbuđenjima – Partizan je bio rešen da uzme sve sa talona stadiona na krovu.

Kiša, koja je sve vreme padala, kao da je pojačala dramatizaciju ovog fudbalskog „blokbastera“.

Na vrhuncu drame, ponovo je jedan potez Saldanje napravio razliku. Sjajno je napadač gostiju proigrao Nikolića, čak i krenuo da se raduje i pre nego što je Nikolić šutnuo loptu – jer je znao šta sledi.

Nikolić je bio neumoljiv, hirurški precizno je pogodio dalji ugao gola „Traktorista“ za neviđenu radost crno-belih igrača, navijača, stručnog štaba.

Kakav meč – strašan meč.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

 


Be the first to comment on "ČUDO NA KROVU: Neverovatan preokret Partizana protiv IMT-a"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*