VELIKA POBEDA CRNO-BELIH U ZAGREBU: Partizan ispustio ogromnu prednost, pa u neizvesnoj završnici srušio Cedevitu!

FOTO: ABA liga

Košarkaši Partizana pobedili su na gostovanju Cedevitu sa 87:84, u prvom kolu ABA lige.

Izabranici Nenada Čanka od starta meča nametnuli su svoj stil igre i klub iz Zagreba nije imao nikakve šanse u prvom poluvremenu, koje je završeno rezultatom 53:32.

Očekivao se odgovor Cedevite, međutim niko nije mogao da pretpostavi da će ekipa Sita Alonsa potpuno nadoknaditi zaostatak.

To se i desilo u završnici meča, međutim trojkom Radeta Zagorca meč je rešen (78:82). Klub iz Zagreba pokušao je da se vrati, međutim ovde je utakmica bila rešena.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Marinković sa 25 poena, dok je Zagorac ostvario učinak od 12 poena, sedam skokova i četiri asistencije.

Kod domaćih košarkaša Kobs i Bel su ubacili 19, dok je Vitor Benite postigao 11 poena.

Crno-beli bili su veoma motivisani, svi su igrali odlično na oba kraja terena i već posle 11 minuta igre rezultat na semaforu bio je 19:35.

Nastavio je Partizan u istom ritmu i nakon prvog poluvremena rezultat na semaforu bio je nestvarnih 53:32 za slavni beogradski klub. Cedevita je delovala veoma loše, ekipa Nenada Čanka ih je potpuno pretrčala i činilo se da će ovo biti neočakivana pobeda za crno-bele.

Klub iz Zagreba treću četvrtinu krenuo je serijom 10:0 i tako su stavili do znanja Partizanu da se ne predaju tako lako. Vanja Marinković uspeo je da odbije nalet domaćih igrača, ali se Cedevita držala na nekih 10-15 poena zaostatka.

Poslednja deonica delovala je slično kao treća. Serija Cedvite, pa tajm-auti Partizana i na kraju drama. Na 1:30 do kraja Džastin Kobs promašio je trojku, koja bi donela ekipi +2.

Ipak, na semaforu je ostalo 78:79, onda je trojku pogodio Zagorac (78:82) i meč je praktično rešen. Ušlo se u penal završnicu i Partizan je zasluženo došao do pobede.

B92

1 Comment on "VELIKA POBEDA CRNO-BELIH U ZAGREBU: Partizan ispustio ogromnu prednost, pa u neizvesnoj završnici srušio Cedevitu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*