TEŠKA TRI BODA ZA CRVENO-BELE: Zvezda uz dosta muke savladala Mladost pred odlazak u Pariz!

Vladan Lukić Marakana

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su Mladost iz Lučana sa 2:1 u prvom meču desetog kola Superlige Srbije.

Zvezda je na stadionu „Rajko Mitić“ pobedila golovima Žonatana Kafua i Branka Jovičića, a Mladost je pružila odličan otpor i za nju je strelac bio Marko Jevremović.

Zvezda je tako upisala nova tri boda i posle remija u 158. „večitom derbiju“ nastavila da pobeđuje što će dobro doći pred put u Pariz gde u sredu igra protiv Pariz Sen Žermena u drugom kolu Lige šampiona.

Uvodnih 15 minuta prvog dela igre pripalo je bez dileme igračima Mladosti. Oni su za to vreme stvorili i dve jako dobre prilike i pokazali da nisu došli da se brane.

To je udarcem u šestom minutu pokazao Jovan Markoski koji je mogao i bolje da zahvati loptu, pa je Milan Borjan lako odbranio.

U 11. minutu je prvo Pejović sjajno uposlio Tumbasevića koji je glavom šutirao malo pored gola Zvezde, da bi već u narednom napadu Veljko Simić dao gol za Zvezdu.

Pronašao ga je Milan Pavkov dugom loptom, ali je Simić bio u ofsajdu, sudije su to primetile i gol nije priznat.

Mladost je u 17. minutu imala drugu dobru šansu. Centrirao je Lazar Jovanović, Markoski se na ivici šesnaesterca namestio i tukao volejem pored gola.

Zvezda je od tog trenutka zaigrala bolje, lopta se bolje kretala među njenim igračima i to je rezultiralo dobrom prilikom za Stefana Hajdina u 28. minutu.

Bek Zvezde je glavom šutirao za nijansu slabije nego što je trebalo i golman gostiju Rosić je to odbranio. Usledilo je nekoliko udaraca sa distance Zvezde koja ih je do poluvremena ukupno sakupila osam, ali pogodaka nije bilo.

Zvezda daje gol posle duela u kom su se pet minuta po izlasku iz svlačionice našli Predrag Pavlović i Stefan Hajdin.

Njih dvojica su bili u kaznenom prostoru Mladosti, sudija Aleksandar Vasić je procenio da je Pavlović bio žustriji u tom duelu i dosudio je penal.

Loptu je namestio Žonatan Kafu i preciznim udarcem doneo svojoj ekipi prednost u 51. minutu.

Usledilo je najboljih dvadesetak minuta meča i dva fantastična gola. Prvi je dao Marko Jevremović koji je iskosa u 65. minutu izjednačio na 1:1 pogodivši dalji ugao gola Zvezde.

Rosić je potom odbranio Kafuu zicer sa četiri metra, da bi već u narednom napadu Simić iz kornera pronašao Branka Jovičića na 22 metra, a novopečeni reprezentativac je raspalio po lopti i pogodio gornji ćošak Rosićevog gola za 2:1.

Zvezda je posle toga imala nekoliko šansi, Marin je probao da lobuje Rosića u 79. minutu, Kafu je sa pet metara promašio loptu u 81, a rezultat se do kraja nije menjao.

B92

Be the first to comment on "TEŠKA TRI BODA ZA CRVENO-BELE: Zvezda uz dosta muke savladala Mladost pred odlazak u Pariz!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*