SJAJAN MEČ U ATINI: Partizan ispustio OGROMNU prednost, PAO slavio posle produžetka!

FOTO: KK Partizan

Košarkaši Partizana su izgubili od Panatinaikosa rezultatom 89:85 i ostali bez plasmana u finale pripremnog turnira u Atini.

U atinskoj OAKA Areni se održava treći po redu memorijalni turnir „Pavlos Janakopulos“ nazvan po pokojnom vlasniku Panatinaikosa.

U prodaju je pušteno 8.000 karata i sve su pokupovane, a u publici je bio i Dimitris Dijamantidis, kao i Agravanis i sve je počelo ovacijama Obradoviću i minutom ćutanja za Dudu Ivkovića.


Mučio se Partizan na startu, lopta nije htela u koš i Panatinaikos stiže do vođstva od 4:0, ali uspeli su crno-beli da se konsoliduju i da zaigraju dosta bolje sredinom prvog perioda i da dođu do vođstva od 11:9, a Obradović je dosta koristio niske petorke na startu susreta, što je rezultiralo dobijenim prvim kvartalom 20:14.

Bolje je Partizan počeo drugi kvartal i za tri minuta igre po prvi put stekao dvocifrenu prednost, 26:16, potom lako zakucavanje Flojda i nakon toga trojka Zeka Ledeja, 29:18.

Nastavili su crno-beli da gaze i serijom 14:4 u drugoj četvrtini stigli do 34:18 i naterali Priftisa da pozove tajm aut. Sve ovo su sa tribina posmatrali Dimitris Agravanis i Dimitris Dijamantidis i na poluvremenu je bilo 48:31 za crno-bele.

Odbrana, niska petorka, odličan protok lopte i solidan šut je karakterisao igru Partizana tokom prvih 20 minuta košarke, a drugo poluvreme počelo je trojkom Okaro Vajta, pa odmah potom i Papapetrua i za tren oka je nestalo +19 Partizana (40:21).

Spustio se Panatinaikos na -10 sredinom trećeg perioda, a onda slede brzi poeni Zeka Ledeja i Kevina Pantera i crno-beli ponovo dolaze do visokih 16 poena prednosti, 56:40 i ponovo je PAO odigrao jaku odbranu i vratio se na jednocifreni zaostatak u poslednja tri minuta.

Dalas Mur je sa kontra noge pogodio za 61:51 i novo dvocifreno vođstvo, ali se treća četvrtina završila sa 68:59 u korist Partizana.

onski presing Panatinaikosa je i te kako dao rezultate i već početkom poslednjeg dela se spuštaju na 5 poena zaostatka i tako blizu nisu bili još od prve četvrtine.

Probao je Željko Obradović i sa tri plejmejkera u petorci, ali nikako nije išlo, da bi morao da zove tajm aut posle trojke četvrte Perija za 73:71 u korist Partizana na nekih 5 minuta pre kraja utakmice.

Publika se aktivnije uključila, a potpuna erupcija oduševljenja je usledila nakon poena Hauarda Sent Rosa, pa ide trojka Papapetrua i prvo vođstvo Panatinaikosa još od prve četvrtine, 76:73.

Samo sedam poena je Partizan postigao za osam minuta poslednje četvrtine, a onda je Ledej poentirao iz kontre za 78:77 i prilazak na samo pola koša zaostatka, PAO sa linije penala dolazi do 80:77, a onda Zagorac pogađa trojku u tranziciji za novo izjednačenje, 80:80 pa odlazimo u produžetke.

U produžecima se Partizan dosta mučio u napadu, videlo se da zonski presing radi odličan posao za zelenu ekipu, a na nekih minut i po pre kraja meča Evans pogađa trojku za 86:83 i delovalo je da će uspeti da prelome, a onda sledi odlična odbrana Partizana i laki poeni Pantera za 86:85.

Bilo je dosta drame u poslednjih 60 sekundi ovog produžetka, a Papapetru pogađa novu trojku za 89:85 i tera Obradovića na novi tajm aut na 38 sekundi pre kraja.

Poslednji napad Partizana nije urodio plodom, Panter je u poslednjoj sekundi šutirao preko ruke i bio izblokiran i to je sve što smo videli u OAKA Areni.

U Panatinaikosu 21 poen Papapetru, 15 Kendri i Evans, 11 Flojd, 8 Sent Ros… U Partizanu 17 poena Ledej, 15 Madar, 10 Trifunović, 10 Zagorac, 8 Kuruc, 8 Panter.

Na ovom turniru učestvuju još Efes i Ulm. PAO i Efes igraju u finalu, a Partizan sa Ulmom od 16 časova za treće mesto.

 


Be the first to comment on "SJAJAN MEČ U ATINI: Partizan ispustio OGROMNU prednost, PAO slavio posle produžetka!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*