UMALO OSMO SVETSKO ČUDO U NIŠU: Borac ispustio senzacionalnu pobedu, Zvezda u polufinalu!

FOTO: KK Crvena Zvezda

Crvena zvezda teškom mukom izbegla je senzaciju i poraz od čačanskog Borca u četvrtini finala Triglav osiguranje Kupu Radivoja Koraća u Nišu – 85:79!

Član Druge ABA lige imao je priliku da priredi prvorazredno iznenađenje u niškom Čairu, mučio je srpskog i regionalnog šampiona tokom većeg dela meča, ali je Predrag Prlja promašio oba slobodna bacanja na sedam sekundi do kraja regularnog toka (71:71).

Crveno-beli su to surovo kaznili u dodatnih pet minuta i preko Milka Bjelice, Tejlora Ročestija i Džejmsa Feldina ipak zadržali šansu da odbrane trofej osvojen prošle godine na istom mestu.

Ekipa Dušana Alimpijevića vodila je od samog starta, na odmor je otišla sa šest poena prednost, ali su momci Raška Bojica, pre svega zahvaljujući odličnom šutu za tri poena, svaki put uspevali da uzvrate velikom favoritu. Prednjačili su Ilija Đoković i Marko Dimić, dok Beograđani na drugoj strani nisu mogli ništa da pogode van linije 6,76, a imali su ogromnih problema i da bilo kako završe napade.

Imali su Čačani na ulasku u poslednja dva minuta igre i sedam poena prednost, ali ni to nije bilo dovoljno da se porazi Zvezda, pa ni trojka Nikole Todorovića na 51 sekundu do kraja (67:71).

Nemanja Dangubić uzvraća istom merom na drugoj strani, a onda hvata i ofanzivni skok u sledećem napadu posle čega biva fauliran. Međutim, pogađa samo jedan penal, ali Prlja ne uspeva ni to, a surova kazna stiže već na startu produžetka, što je bilo previše za ispražnjene igrače Borca.

Na otvaranju završnog turnira, prvi je do polufinala stigao FMP iz Železnika deklasiravši Metalac iz Valjeva 101:68, pa će se za veliko finale boriti upravo sa Zvezdom.

U petak su na programu preostala dva četvrtfinalna para Mega Bemaks – Dinamik, odnosno Partizan – Zlatibor.

B92

 

 

Be the first to comment on "UMALO OSMO SVETSKO ČUDO U NIŠU: Borac ispustio senzacionalnu pobedu, Zvezda u polufinalu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*