SVETSKO ČUDO U ARENI: Mega SRUŠILA Zvezdu!

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su u Štark Areni od ekipe Mege 89:83 u meču 24. kola ABA lige.

Gosti su od starta meča pokazali da se neće lako predati. Sa druge strane, Zvezda je imala priliku da pobedom „overi“ prvo mesto ABA lige posle regularnog dela takmičenja. Kako su stvari stajale posle treće četvrtine, delovalo je da će crveno-beli doći do pobede. Ipak, usledila je neverovatna četvrta četvrtina gostiju koji su sve pogađali i na kraju zasluženo slavili.

 


Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Miljenović sa 16 poena, Jelavić je postigao 13 poena, a Plavšić 10. Sa druge strane, najefikasniji u poraženom timu je bio Adam Hanga sa 17 poena, Nedović je ubacio 15, a Mitrović 8.

Od starta meča do sredine druge deonice igralo se koš za koš. Ipak, seriju promašaja crveno-belih izabranici Marka Baraća uspevali su da kazne u svakom momentu. Tako, Đurišić i Plavšić su vodili glavnu reč, pa je posle prve četvrtine Mega imala prednost 24:18. Koliko je Mega igrala dobro ovaj period videlo se i po tome što je 16 od 22 poena Mega postigla iz reketa.

U nastavku, gosti su čuvali vođstvo. Trener Zvezde Janis Sferopulos pokušavao je tajm-autima da prodrma svoje košarkaše, ali se to nije desilo sve do sredine druge četvrtine kada su se razigrali Nedović i Davidovac. U nekoliko navrata dvojac Zvezde je uspevao da dođe do lopte i dobro iskoristi kontranapade. Uz poene Giedraitisa, crveno-beli dolaze do izjednačenja 36:36, a onda i do vođstva posle trojke Adama Hange. Tajm-auti Marka Baraća nisu davali rezultat, jer njegovi košarkaši nisu uspevali da dođu do poena.

Do poluvremena, Zvezda je zaigrala onako kako ume i na odmor otišla sa rezultatom 48:41.

U nastavku, Mega je na početku uspela da poenima Iljasole priđe na 51:48. Potom, razigrali su se Adam Hanga koji je trojke šutirao 3/3, a onda i Nemanja Nedović pa je prednost vrlo brzo bila dvocifrena. Delovalo je da je meč „prelomljen“, naročito jer je Marko Barać nastojao tajm-autima da probudi svoje igrače, ali u tome nije uspeo do kraja treće deonice.

 


U nastavku, Mega je pratila ritam crveno-belih, i na početku četvrte četvrtine prišla na -5, 72:67. Potom, Gilespi šalje ponovo Plavšića na bacanja, a onda Iljasolu pogađa trojku za vođstvo Mege na 7 minuta do kraja, 78:77. Mega je zaigrala i odličnu odbranu, pa je Đurišić „udario bananu“ Hangi.

Usledila je neizvesna i egal završnica. Na tri minuta do kraja bilo je 80:80, a onda Davidovac pravi faul i šalje Plavšića na liniju za slobodna bacanja. U poslednji minut Mega je ušla sa +8, 88:80, pa je pobeda bila i praktično obezbeđena.

Be the first to comment on "SVETSKO ČUDO U ARENI: Mega SRUŠILA Zvezdu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*