ČUDO U PIONIRU: Mega posle neverovatne završnice srušila Partizan!

Košarkaši Partizana poraženi su od Mege rezultatom 93:90 u odloženom meču 13. kola ABA lige.

Meč koji je trebalo biti odigran 27. decembra, odložen je tada zbog problema igrača i članova stručnog štaba Mege sa koronavirusom.

Svega 42 sata nakon završetka utakmice protiv Hamburga, košarkaši Partizana dočekali su ekipu Mege na parketu hale „Aleksandar Nikolić“ i upisali poraz.

 


Partizan je generalno dobro počeo utakmicu, ali se odmah videlo da fali produktivnosti kada je Matijas Lesor ubacio 10 od prvih 11 poena.

Taj jedan preostali poen bilo je delo Zeka Ledeja sa linije za slobodna bacanja, dok je Mega najavila odlično šutersko veče preko Vujića i Ruženceva.

Mučio se Partizan, Mega je igrala sve bolje i bolje kako je vreme odmicalo i na poluvremenu su imali vođstvo rezultatom 26:22.

Druga četvrtina je počela poenima Rudana, potom sledi serija Partizana od 7:0, ali do kraja poluvremena nisu nastavili da igraju u istom ritmu i beležili promašaje i izgubljene lopte.

Jović je imao limitirane minute u Megi, pa je na svežinu izvlačio faulove i imao neke fantastične poteze, tako da i ne čudi što je Mega na poluvremenu vodila rezultatom 55:46.

Mur, Pantrer i Dangubić su svojim trojkama na početku drugog poluvremena pokušavali da što pre “istope“ Partizanov rezultatski minus, ali odbrana i dalje nije funkcionisala, Mega je lako rešavala svoje napade i održavala desetak poena prednosti. Ružencev i Jović su najzaslužniji što je tim Vlade Jovanovića tokom treće četvrtine uspeo da zadrži devet poena prednosti sa poluvremena i u poslednjih deset minuta se ušlo vođstvom gostiju rezultatom 74:65.

Početkom poslednje deonice “Skuči“ Smit pogađa trojku za “plus deset“ u korist Mege, na šta je ekspresno uzvratio Avramović, ali kao i nedavno protiv SC Derbija, Partizanova odbrana je večeras ispod svih očekivanja, što gosti obilato koriste, a Jović novom trojkom pogađa za 80:70.

Ipak, sredinom poslednje deonice Partizan preko Avramovića smanjuje na 80:76, a posle greške Boriše Simanića u napadu, Kevin Panter svojom četvrtom trojkom na utakmici konačno donosi rezultatski priključak ekipi Partizana – samo poen prednosti za goste, 80:79.

Vlada Jovanović je reagovao tajm-autom posle kog Mega ekspresno vraća značajniju prednost, prvo trojkom Ruženceva, a onda i zakucavanjem Simanića – 85:79.

Naravno, odmah je reagovao i Željko Obradović svojim tajm-autom, koji je rezultirao poenima Smailagića, ali ne da se Mega. Rudan je poentirao, potom blokadom zaustavio Pantera, a sve je začinio Boriša Simanić svojom trojkom za ubedljivih 90:81 na dva minuta pre kraja.

Pokušao je Partizan ponovo da se vrati preko Pantera koji je smanjio na 90:87 na minut i po pre kraja. Na drugoj strani ne pogađa Ružencev, a Lesor je iznudio prekršaj i sa linije penala smanjio na 90:89.

Nikola Jović gubi loptu u napadu Mege, a Lesor je iznudio novi prekršaj i Partizan je prvi put još od druge četvrtine uspeo da izjednači – 90:90.

Na 30 sekundi pre kraja, Smailagić je napravio prekršaj u napadu, a ta odluka sudija izazvala je bes i na klupi domaćih, kao i na tribinama.

Drama je dostigla vrhunac.

Mega je imala napad koji na pet sekundi do kraja rešava Smit, trojkom za konačnih 93:90! Panter je iz velike daljine pokušao da izjednači, ali nije uspeo.

U pobedničkoj ekipi Ružencev 20 poena, Jović ga je pratio sa 14, a Smit je upisao 13.

Panter je sa 24 poena bio najefikasniji u Partizanu, Lesor je upisao 15, Smailagić 14, a podbacio je Ledej sa samo tri poena, uz šut iz igre 1/7.

 


Be the first to comment on "ČUDO U PIONIRU: Mega posle neverovatne završnice srušila Partizan!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*