VELIKA DRAMA U ARENI: Partizan posle NEIZVESNE završnice pobedio Cedevitu!

FOTO: KK Partizan/Dragana Stjepanović

Košarkaši Partizana u 23. kolu ABA lige pobedili su ekipu Cedevita Olimpije na svom terenu sa 76:73.

Crno-beli su tako ostali na čelu ABA lige i povećali šanse da na tom mestu dočekaju plej of.

 


Parni valjak ima skor od 20-2, dok su Ljubljančani na 15-7.

Najefikasniji u ovoj važnoj pobedi za Partizan je bio Joanis Papapetru sa 14 poena i osam skokova, Zek Ledej je imao 13 poena i sedam skokova, dok je Alen Smailagić upisao 12 poena.

Kod gostiju iz Ljubljane najbolji je bio Džoš Adams sa 19 poena, Jogi Ferel je imao 17, dok je Karlo Matković upisao 14 poena uz sedam skokova.

U jednoj veoma neizvesnoj i dramatičnoj utakmici košarkaši Partizana su slavili sa 76:73 i tako ostali na prvom mestu ABA lige.

Utakmica je počela dosta tvrdo, i sa malim brojem poena. Podatak koji ovo dokazuje je i taj da je Partizan prvi koš iz igre upisao tek posle četiri minuta igre, a do tad je sve poene beležio sa linije penala.

Tokom cele prve četvrtine gosti su svoju prednost sve više uvećavali, na krilima Ferela i Matkovića. Čak je u jednom trenutku ona iznosila +12 (8:20).

Partizan je svoju igru uspostavio u drugoj deonici kada je uspeo i prvi put da povede na utakmici, i posle rezultatske klackalice, na poluvreme ipak otišli u minusu od dva poena, 44:46.

Sjajno je započeo Partizan drugo poluvreme. Panter se razigrao u tim trenucima, pogodio je dvojku, a potom i koš uz faul, pa su izabranici Željka Obradovića ponovo poveli, 52:50.

Matković je na drugoj strani nastavio da maltretira odbranu rivala i da dolazi do poena iz reketa i sa linije slobodnih bacanja. Adams je ubrzo iznudio četvrti faul Smailagića, a Cedevita Olimpija povela je sa 55:52 i imala kontru za veću prednost, ali je Matković napravio faul u napadu.

Ekipe su se potom smenjivale u vođstvu, da bi se u završnici perioda raspucao Adams, pa je gost posle 30 minuta igre vodio 66:64.

Partizan se mnogo mučio u napadu na startu poslednjeg perioda, a posle nekoliko loših napada na obe strane trojku je ubacio Jeremić za 69:64. U tim trenucima oba tima nisu mogla do koša, Jeremić je tri puta u nizu promašio šut za tri poena, ali crno-beli to nisu uspeli da kazne.

Konačno, Uroš Trifunović pogađa trojku i Partizan stiže do prvih poena u četvrtoj četvrtini (69:67).

Nastavila su oba tima da promašuju sve što su mogli, a onda je Janis Papapetru svojom trojkom doneo prednost Parnom valjku od 71:69.

Partizan je imao nekoliko napada da se odlepi, ali su Panter i Ledej propustili tu priliku, dok je Matković na drugoj strani izgubio loptu u odsudnom trenutku. Egzum je sa linije penala bio polovičan, ali su i na drugoj strani Ferel i Radović takođe bili polovični.

Partizan je vodio 72:71, a onda je Zek Ledej uhvatio loptu posle promašaja Egzuma nakon čega je bio fauliran. Amerikanac je pogodio oba penala i crno-beli su poveli 74:73.

 


Usledila je greška Pantera, pa promašaj Ledeja, ali se na drugoj strani revanširao Matković izgubljenom loptom. Na dva minuta pre kraja utakmice Egzum je prodorom iznudio slobodna bacanja, ali je bio samo polovičan. Zatim je i Ferel stao na liniju “penala” i doneo i takođe promašio jedno bacanje.

Na 28 sekundi pre kraja meča Egzum je promašio, a ofanzivni skok uhvatio Ledej i iskoristio oba „penala“ vrativši svom timu +3 (74:71).

Ponovo je Ferel želeo da bude heroj, ali je još jednom promašio za tri, srećom po goste Radović je pokupio promašaj i ubacio dvojku. Usledio je faul nad Egzumom koji je ovog puta bio siguran sa „penala“.

Gosti su imali poslednji napad, ponovo je šutirao Ferel za tri i još jednom promašio, a potom i još jednom. Tako su crno-beli sačuvali „Arenu“ i prvo mesto na tabeli. 

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "VELIKA DRAMA U ARENI: Partizan posle NEIZVESNE završnice pobedio Cedevitu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*