HRABRI PARTIZAN NIJE MOGAO: Real ponovo pobedio u Areni i izborio majstoricu u Madridu!

Košarkaši Reala slavili su u četvrtom meču plej-of serije Evrolige protiv Partizana u Beogradu rezultatom 85:78.

Time su Madriđani u srpskoj prestonici stigli i do drugog trijumfa i izjednačenja u četvrtfinalu Top 8 faze (2:2), pa se tako serija vraća na Pirinejsko poluostrvo.

 


Kada god se činilo da bi crno-beli mogli da dođu do velikog preokreta usledeo bi bolan promašaj sa linije za slobodna bacanja, a bilo ih je čak devet (10/19).

Na kraju nije pomogla ni maestralna partija Zeka Ledeja koji je ubacio 25 poena, Joanis Papapetru je dodao 18, a Matijas Lesor 11. Ostatak tima je bio daleko ispod. Najviše su falili poeni Džejmsa Nanelija (2) i Dantea Egzuma (6).

Kod Reala, Valter Tavares i Adam Hanga su imali po 15 poena, dok su Gabrijel Dek i Džanan Musa imali po 14. Treba istaći i tešku povredu Argentinca koji je napustio parket u finišu meča.

Koliko je atmosfera bila mučna, a igrači Partizana ispražnjeni, videlo se u uvodnim minutima kada je Real izgledao kao na standardnoj utakmici ACB lige nedeljom. U laganom ritmu, igrajući svoju igru, dolaze do dvocifrene prednosti trojkama Adama Hange i Džanana Muse (17:7).

Crno-beli su u međuvremenu promašivali zicere i imali poteškoće da bilo šta u kontinuitetu organizuju, sporadični koševi Ledeja su tek za nijansu zaustavili kišu trojki Madriđana koji su ubacili čak pet šuteva van linije 6,75 za 12 poena prednosti. Bilo bi i 14 da Joanis Papapetru nije pogodio sa zvukom sirene za 15:27.

Baš je Grk bio taj koji je doneo potrebnu energiju uz Danila Anđušića, koga nije služio šut, ali je podigao ekipu na drugi način, pre svega asistencijama i energijom, pa je u drugoj deonici Partizan izgledao kao drugi tim.

Prštalo je sve od kontakta, trčalo se, borilo. Možda nije bilo na nivou kvaliteta kakav Željko Obradović zahteva, ali koševima Ledeja i Papapetrua domaćin pravi seriju, i to baš onakvu kakvu je Real napravio u prvoj utakmici kada se vratio iz deficita od 15 razlike.

Samo je sada Partizan bio taj koji je stizao, a prava erupcija na tribinama se dogodila kada je Anđušić pogodio za tri i poravnao rezultat na 42:42, još veća erupcija se dogodila, ali nezadovoljstva, kada je sudija dosudio tri slobodna bacanja Serhiju Ljulju koji je postavio konačan rezultat na poluvremenu 42:45, a ostaće žal što Danilo Anđušić nije šutnuo pola sekunde ranije trojku sa pola terena koja je bila precizna, ali nije priznata.


Čitav ambijent u dvorani se promenio dok je trajala pauza između dva poluvremena, puna Arena je krenula da navija.

„Napadaj, Partizane, napadaj…“, tresla se dvorana.

Bio je to znak da crno-beli krenu na sve ili ništa. Zek Ledej je nastavio da dominira, ali momenat koji je bio posebno upečatljiv je prodor Anđušića za prvu prednost Partizana na ovom meču – 51:49.

Ostaje pomalo nejasno zbog čega su crno-beli pokušali dva naredna napada ishitreno da reše, a posebna misterija će biti izdanje Džejmsa Nanelija koji ništa nije mogao da pogodi na ovom meču, a posle toga se aktivirao Gabrijel Dek i doneo velikih šest poena prednosti Realu pred ulazak u poslednju deonicu.

Na startu četvrte je Naneli bio u centru pažnje. Izgubljena lopta pa loša odbrana koja je održavala Real u prednosti uprkos izvanrednim rešenjima Papapetrua, Egzuma i Lesora, a Rodrigez kao krošeom pravo u bradu, tačnije trojkom. Bio je Partizan u nokdaunu, ali imao je crno-beli tim čvrstu bradu. Podigao se ponovo na noge preko Zeka Ledeja i ludog koša Madara, ali na kraju izdao je skok. Tavares je uhvatio ključnu loptu, pogodio uz faul i rešio meč.

„Idemo dalje“, pružila je publika podršu ekipi koju sada čeka još jedan težak put – povratak u Madrid gde se sve rešava.

BONUS VIDEO:

 

Be the first to comment on "HRABRI PARTIZAN NIJE MOGAO: Real ponovo pobedio u Areni i izborio majstoricu u Madridu!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*