NIJE MOGAO DA ODOLI: Čović PONOVO udario na Partizan!

covic-nebojsa-kk-crvena-zvezda

Predsednik KK Crvena zvezda Nebojša Čović bio je gost na TV Happy, gde je govorio o mnogim stvarima.

Za početak dao je ukupnu ocenu dosadašnjeg dela sezone.

– Što se tiče /AdmiralBet/ ABA, sasvim korektno, imali smo taj kiks protiv Igokee. Zadovoljan sam i što se tiče Evrolige, možda smo mogli da imamo neku pobedu više, ali smo i mnogo više gostovali. Drugo, imali smo i veliki peh što su nam devet igrača bili u povredama. Još uvek imamo Vajta, Dobrića, nikako da se stabilizujemo i da imamo sve igrače na okupu.


Potom je poslao i nekoliko otrovnih strelica ka Partizanu, rekavši da utakmice u Evroligi ne mogu da se porede ni sa jednim drugim takmičenjem.

– Sezona je izuzetno teška, teško je igrati Evroligu. Poređenje Evrolige sa nekim drugim evropskim takmičenjima je nebo i zemlja. I nivo košarke u Evrokupu je opao. To nije Evroliga. A zamislite šta znači da za nedelju dana odigraš četiri utakmice, ili na primer igraš u Baru, pa putuješ u Monako, pa Španija… Nemamo mi ni svoj avion… A ovde imamo stalni pritisak da  moramo da budemo prvi. Mi ne možemo da budemo prvi sa… pokušaćemo da ostvarimo što bolji rezultat i u Evroligi. Sinoć smo igrali protiv Barselone, protiv nekoga ko ima budžet od 30 miliona, što je za nas misaona imenica. Ali, nigde se nismo obrukali. Maltene je i sinoć bilo na jednu loptu – rekao je Čović i dodao:

– Za deset godina koliko sam u Zvezdi, osvojili smo 17 trofeja. Od 1945. do 2011. Zvezda je osvojila ukupno 25 trofeja, pričam o košarci. Treba biti realan. I u sportu su se pojavile anomalije, ušlo je svašta, raznorazni elementi koji bi da šteluju svoje biografije. Biće još izazova, imamo pristojan tim. U Evroligi možemo svakoga da pobedimo, ali i nas može da pobedi neki slabiji klub.

 


Be the first to comment on "NIJE MOGAO DA ODOLI: Čović PONOVO udario na Partizan!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*