DRAMA U ATINI: Partizan dominirao, pa jedva pobedio Panatinaikos!

FOTO: KK Partizan

Velika pobeda.

Košarkaši Partizana savladali su Panatinaikos u gostima sa 91:89.

Ovo je treći trijumf crno-belih u nizu u Evroligi, a prvi ovosezonski u gostima u elitnom takmičenju.


Partizan je fantastično krenuo u meč. Madar, Lesor, Ledej i Panter su pokazali da će imati svoj dan, dok PAO nije pronalazio put do koša. 

Čak pet minuta je trebalo domaćinu da stigne do prvih poena iz igre, u pojedinim trenucima su domaći navijači i zviždali igračima domaćih, ređale su se i izgubljene lopte, a Partizan je to koristio na sve načine. 

Posebno je to činio Kevin Panter koji je briljirao, a nakon njegove trojke uz dodatno slobodno bacanje na samom kraju prve četvrtine bilo je 13:31. 

Ipak, trojka Kalaicakisa sa svoje polovine je ostavila PAO u igri. U prvom napadu druge četvrtine Partizan je odigrao fantastičnu odbranu, praktično ostavio Voltersa da mora da šutira sa osam metara preko ruke u poslednjoj sekundi, on je pogodio pa je nezasluženo PAO stigao do 12 poena razlike. 

Do kraja poluvremena prednost je bila oko najmanjeg dvocifrenog broja, uspevali su domaći u par navrata da spuste ispod 10 razlike, ali su košarkaši Partizana uvek imali spreman odgovor, uglavnom preko Pantera koji je poluvreme završio sa 20 poena. 

U nastavku malo drugačija situacija. 

Jako brzo je Bejkon „raspalio“ OAKA arenu, Obradović je morao da traži tajm-aut, a slaba igra se nastavila, Radonjić je očigledno uvideo Partizanov način napada pa je očas posla posle poena Papajanisa bilo 55:58. 
Dosta grešaka u trećem periodu za Partizan, izuzetnu odbranu su igrali domaći, prišli na minus od samo pola koša, ali onda je Anđušić pogodio trojku, na drugoj strani je Obradović zategao odbranu, pa je odbijen ovaj napad Panatinaikosa. 

Uglavnom, jasno je bilo da će odlučivati poslednja deonica, crno-beli su sa samo 4 poena viška ušli u poslednjih deset minuta ovog meča. 

Volters je igrao izuzetno večeras, preuzimao je odgovornost kada je Panatinaikosu to bilo najpotrebnije, dok su crno-beli bili izuzetno neodlučni u pojedinim napadima. Ledej je onda stupio na scenu, izbegavao je šut za tri poena jer je ušao u slabu seriju u poslednja tri meča, ali je zakucavanjem, pa onda sa linije za slobodna bacanja držao svoj tim u prednosti. 

Moramo napomenuti i da je Lesoru suđen faul nakon čiste rampe nad Ponitkom, ali nije to omelo Partizan, Panter i Egzum su vratili crno-bele na plus od 9 poena u ključnim momentima meča. Na tačno pet minuta do kraja Panter pogađa trojku za 73:83, ali je Vilijams vratio. Kada je Bejkon trčao kontru 2 na 1, pokušao je da zakuca preko Egzuma, promašio je, odmah je dosuđena tehnička greška Radonjiću, pa se Partizan vratio i na 10 razlike nakon nove trojke Kevina Pantera sa osam metara!

Tada je neko iz publike uneo reklamu na parket, meč je bio prekinut par minuta, ali nije bilo razloga jer je sve bilo regularno. 

Ofanzivni skokovi Panatinaikosa su se ređali, a obe ekipe su ušle u kontra ritam u poslednja dva minuta. Naravno, to je više odgovaralo Partizanu, pa na kraju crno-beli slave veliku pobedu, iako su domaći nakon penal završnice stigli do samo dva poena zaostatka. 

Panter 29 poena, Lesor je imao 15 i 11 skokova, a Ledej 13 poena i 10 skokova. Anđušić i Madar su imali po 10, Egzum 12 poena. Bejkon i Volters po 17 poena kod domaćina. 


Be the first to comment on "DRAMA U ATINI: Partizan dominirao, pa jedva pobedio Panatinaikos!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*