POTVRĐENO: Bez promena u Evroligi naredne sezone!

FOTO: Euroleague

I naredne sezone gledaćemo isti format Evrolige, potvrdio je generalni direktor elitnog evropskog takmičenja Litvanac Paulijus Motijeunas.

On je u razgovoru za grčki „SDNA“ otkrio da nikakvih promena neće biti.

 


„U novoj sezoni imaćemo isti format. Idemo korak po korak, nema jasnog plana. Želimo da vidimo šta će biti sa ruskim timovima, kada će moći da se vrate, šta će biti sa Evrokupom… Ima mnogo stvari koje treba razmotriti. Ne želimo da budemo zatvorena liga, nikada nismo ni bili. Evrokup je naš drugi događaj, koji je veoma važan i veliki klubovi učestvuju. Svima dajemo šansu da se bore za ulazak u Evroligu. Želimo da razvijamo i Evrokup, gde vidimo koji klubovi rastu. Teško je direktno ući u Evroligu, tako da je ovo međukorak“, rekao je Motijeunas.

Ekipa Dubaija iz Ujedinjenih Arapskih Emirata primljena je u AdmiralBet ABA ligu, na korak je od ulaska u Evroligu, ali se to naredne sezone neće dogoditi. Navodno će prvo jednu sezonu odigrati u Evrokupu.

„Logično je da postoji interesovanje i pozitivno je da postoji želja sa obe strane. Govorimo o odličnom gradu, sa neverovatnim uslovima. Odluka je teška, jer je reč o drugom kontinentu, drugoj kulturi i sasvim drugim podacima. Pregovori traju jer odluka nije laka. Ekipe će glasati, to se još nije desilo, ali idemo korak po korak. Naravno da postoje sumnje, ali ne vidimo sumnju na licima ljudi koji vode projekat. To je izazov za sve. Evroliga ima veoma visok nivo i ako uđete u nju biće kao da uskačete u voz koji juri 120 km na sat. Rizik postoji, želimo da ga minimiziramo, zato je naš predlog da se ide na nešto manje, zato razgovaramo da tim Dubaija prvo uđe u Evrokup i tu pokaže svoju vrednost“, istakao je Motijeunas.

Bilo je nagoveštaja i da ćemo uskoro gledati Ol-star meč Evrolige. Ipak, to se naredne godine neće desiti.

„Verovatno se to neće desiti u novoj sezoni. Značajno je da se toliko timova još uvek bori za plasman u prvih deset. Utakmica svih zvezda i drugi događaji su na našoj listi, ali moramo da vidimo kako će se odvijati kalendar. Naravno da će biti sjajno okupiti sve timove i sponzore ne samo za F4, već i za još jedan događaj tokom sezone“, potvrdio je Motijeunas.

 


Podsetimo, ono što je najvažnije za Srbiju jeste činjenica da će pobednik AdmiralBet ABA lige sigurno igrati u Evroligi, dok poraženi finalista regionalnog takmičenja može da se nada specijalnoj pozivnici.

Be the first to comment on "POTVRĐENO: Bez promena u Evroligi naredne sezone!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*