POKER MADRIĐANA: Real razbio Valensiju na Mestalji!

Fudbaleri Real Madrida savladali su Valensiju 4:1 (2:0), u derbiju 21. kola španske LaLige.

„Kraljevski“ klub je slavio uz dva gola Kristijana Ronalda iz dva penala u prvom poluvremenu.

Valensija se sredinom drugog dela meča vratila u igru preko Santija Mine, ali su završnici susreta Marselo i Toni Kros „overavaju“ važan trijumf za Madriđane.

Valensija je igrala možda i previse otvoreno u prvom poluvremenu, Real je to koristio za kontranapade koji su mu doneli dva penala.

Oba je napravio Martin Montoja, a oba je na suveren način u golove pretvorio Ronaldo.

Valensija u drugom poluvremenu preuzima inicijativu jakim presingom na sredini terena, što joj donosi dominaciju, a konačno i konkretan rezultat.

Pola sata pre kraja Santi Mina uspeva da zatrese mrežu Reala nakon proigravanja Danija Pareha iz kornera. Samo minut kasnije Kejlor Navas sjajnom reakcijom nogom sprečava poravnanje rezultata.

Međutim, od tog trenutka Real opet preuzima kontrolu, bukvalno su igrači „kraljevskog“ kluba „sakrili loptu“ rivalu što je domaće fudbalere frustriralo pa su ih često faulirali.

U samoj finišu su ostali i bez koncentracija, a to surovo kažnjavaju Marselo i Kros. Brazilski bek je iskoristio proigravanje u kazneni prostor i udarcem po zemlji zatresao mrežu. S druge strane, Nemac je poslao „projektil“ sa ivice šesnasterca pored nemoćnog Neta.

B92

 

Be the first to comment on "POKER MADRIĐANA: Real razbio Valensiju na Mestalji!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*