LJULJ JE HEROJ MADRIĐANA: Real je šampion Evrope!

EPA-EFE/TOMS KALNINS

Košarkaši Real Madrida pobedili su Olimpijakos rezultatom 79:78 u finalu Evrolige.

Košarkaši Olimpijakosa pobedili su Monako, dok je Real Madrid bio bolji od Barselone u polufinalu Evrolige, da bi potom u finalu osvojili šampionsku titulu.

 


Bio je ovo treći duel Reala i Olimpijakosa u finalu Evrolige, da bi Madridski tim po 11. put u svojoj istoriji postao šampion!

Slobodno možemo reći da je ovo najluđa šampionska titula koju je Real Madrid osvojio u svojoj istoriji. Setimo se samo duela sa Partizanom, setimo se i polufinala sa Barselonom, a i finiš ove neverovatne utakmice.

To je Real Madrid, to je kraljevski klub i ekipa koja je po 11. put u svojoj istoriji osvojila titulu šampiona Evrolige.

Real Madrid nije odstupao od svog dobro poznatog šablona koji im je i doneo pobedu nad Partizanom, potom i Barselonom i doveo ih u finale Evrolige.

Par napada odbrana čovek na čoveka i onda prelazak na zonsku odbranu, što je Olimpijakos očigledno dobro spremio i trojkama namučio Real.

Pogađali su redom Ajzea Kenan, Saša Vezenkov i Kostas Papanikolau, dok je Najdžel Vilijams-Gos bio igrač koji je držao Madriđane u igri, ali je šut bio besprekoran i momci u crvenom stiču dvocifrenu prednost.

Imao je Olimpijakos maksimalnih 12 poena prednosti u jednom trenutku, ali je Mateo tada ubacio Hezonju čiji se uticaj na igru i te kako video i za tren oka je sa 24:12 bilo 29:27.

Pljuštale su trojke na sve strane, bilo je čak osam promena vođstva u ovom poluvremenu za pamćenje, a kada je Rendolf pogodio trojku za vođstvo Reala 37:36 potpuno se ućutkala Žalgirio Arena i svi navijači Olimpijakosa.

 


Olimpijakos je šutirao 8 od 10 za dva i 8 od 22 za tri poena, uprkos tome da je španski tim maltene svih 20 minuta bio u zonskoj odbrani.

Sa druge strane je Real bio na 9 od 16 za dva poena i 7 od 14 za tri, a naravno Hezonja i Vezenkov bili su najefikasniji sa 12 odnosno 15 poena.

Ogromne drame bilo je i u nastavku. Olimpijakos je bio u prednosti maltene tokom celog toka meča, a rešenja za Realovu zonu često su pronalazili Vezenkov i Kenan.

Hezonja je bio miran u nastavku, ali se niotkuda pojavio Fabijan Kozer i držao Real u igri.

Imao je Olimpijakos dva poseda prednosti u poslednjem minutu meča i činilo se da će stići do trijumfa.

Ipak, trojku pogađa sjajni Ćaćo Rodrigez za 78:77, a onda je Real uspeo da se odbrani, a Serhio Ljulj posle tajm-auta na čudesan način postigne svoje prve poene i pogodi za 79:78.

Slukas nije uspeo da pogodi posle tajm-auta, pa je Real stigao do pobede.

Najefikasniji u pobedničkom taboru bio je Rodrigez sa 15 poena, Valter Tavareš dodao je 13 poena i deset skokova, Hezonja je imao 12, a Kozer 11 koševa.

U ekipi Olimpijakosa Vezenkov je ubacio 29 koševa, Kenan 21, Mekisik 14.

BONUS VIDEO:

 


Be the first to comment on "LJULJ JE HEROJ MADRIĐANA: Real je šampion Evrope!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*