BITKA ZA RUSIJU: Jovetić doneo veliku pobedu Crnogorcima, Nemačka demolirala Norvešku, Englezi na korak od SP!

Klupko se odmotava. Dva kola pre kraja kvalifikacija za Svetsko prvenstvo su neke stvari manje-više poznate.

Iz grupe C samo čudo može da se dogodi pa da Nemačka ne obezbedi direktan plasman. „Panceri“ i njihovi prvi pratioci, selekcija Severne Irske, su pobedili Norvešku (6:0) odnosno Češku (2:0) i tako „overili“ prva dva mesta. Nemci imaju 24 boda, pet više od Severne Irske i te dve selekcije će 5.oktobra imati direktan duel.

Znatno zanimljivije je u grupi E. Poljska, Danska i Crna Gora nastavljaju bitku. Poljaci su prvi sa 20 bodova, dok Danci i Crnogorci imaju po 16 i identičnu gol razliku – 18:7. Poljska je posle debakla u prošlom meču uspela da se iskupi pred svojim navijačima i da pobedi Kazahstan (3:0). Danska nije imala previše problema u Jermeniji (4:1), dok je Stevan Jovetić doneo veliko slavlje svom timu u Podgorici golom u 75. minutu.

Poljaci u sledećem kolu gostuju u Jermeniji, dok će u direktnom obračunu petog oktobra sve rešiti Crna Gora i Danska.

Kada je reč o grupi F Englezi su obezbedili učešće u Rusiji i zaista bi šok morao da se dogodi pa da ne učine to direktno.Savladali su Slovačku sa 2:1, heroj je bio Markus Rašford (asistencija i gol) i sada drže sudbinu u svojim rukama.

Za baraž će se boriti čak tri tima, drugoplasirana Slovačka ima 15, dok Slovenija i Škotska imaju po 14 bodova. U narednom kolu Englezi dočekuju Sloveniju, a Škoti su domaćini Slovačkoj.

REZULTATI:
Jermenija-Danska 1:4
Azerbejdžan-San Marino 5:1
Engleska-Slovačka 2:1
Nemačka-Norveška 6:0
Crna Gora-Rumunija 1:0
Severna Irska-Češka 2:0
Poljska-Kazahstan 3:0
Škotska-Malta 2:0
Slovenija-Litvanija 4:0

Novosti