IGRA MAČKE I MIŠA: Jokić i Vasa dominirali, Srbija uništila Nemce!

FOTO: KSS

Košarkaška reprezentacija Srbije osvojila je Superkup u Hamburgu savladavši Nemačku u finalu rezultatom 83:56.

„Orlovi“ su kontrolisali meč protiv domaćina od prvog do poslednjeg minuta i na krilima dominantnog Nikole Jokića došli do trijumfa.

Jokić je meč završio sa 22 poena (10/11 iz igre), pet skokova i po jednom asistencijom i ukradenom loptom, dok vredi istaći da na drugoj strani nije bilo najboljeg igrača ekipe Denisa Šrudera.


Ovo je bio poslednji meč izabranika Svetislava Pešića pred početak takmičarskog dela, odnosno duela sa Grčkom u Beogradu 25. avgusta u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Srbija je dobro počela meč trojkama Kalinića i Micića, a i odbrana je bila na solidnom nivou.

Jokić je posle samo nekoliko minuta već imao sedam poena i odmah se videlo da će biti noćna mora za centarsku liniju Nemaca, a Srbija je sredinom prvog kvartala imala dvocifrenu prednost (7:18).

Uspeli su Nemci da ostanu u životu trojkama, a „orlovi“ su nešto usporili, pa se na prvi pauzu otišlo sa +11.

Selektor Pešić je ubrzo nakon početka drugog kvartala morao da traži tajm-aut jer su Nemci prišli na šest poena zaostatka, ali je domaćin posle toga ušao u seriju grešaka.

Ulaskom Micića i Jokića ponovo je živnula igra Srbije, iako je Milutinov poprilično dobro odmenjivao najboljeg igrača planete.

Marinković je zatim promašio nekoliko otvorenih šuteva, baš kao i još neki saigrači, pa su Nemci izašli kao pobednici drugog kvartala, a na poluvremenu je bilo 31:38.

Treća četvrtina bila je ta koja je rešila pitanje pobednika, a u njoj se Nemci praktično ništa nisu pitali.

Jokić je nastavio da dominira i čak dodao gas, a ubrzo je došao do 22. poena, već u 23. minutu utakmice.

Obst je bio jedini koji je nešto uspevao da pogodi na drugoj strani, ali to nije preterano pomoglo, pošto je prednost „orlova“ nastavila da raste.

Odlična odbrana u završnici donela je neke lake poene košarkašima Srbije, a na kraju deonice čak je i Marinković uspeo da pogodi trojku za ogromnih 41:65.

Jokić u poslednjoj četvrtini nije ulazio u igru pa je priliku dobio Ristić, dok su igrali i Kuridža, Simanić, Davidovac…

Milutinov i Micić su odradili posao koliko su morali, Nemci su krajem deoncie uspeli malo da smanje zaostatak, ali se ništa preterano spektakularno nije desilo, kako to obično i biva kada je preko 20 razlike za neku ekipu.

Pored pomenutog Jokića, istakli su se Micić sa 14 poena, četiri asistencije i dve ukradene i Milutinov, sa 13 poena i sedam skokova.

Na drugoj strani dvocifren je bio samo Obst sa 12 poena iz četiri pogođene trojke.

 


Be the first to comment on "IGRA MAČKE I MIŠA: Jokić i Vasa dominirali, Srbija uništila Nemce!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*