PENAL DRAMA U HUMSKOJ: Hobotnica Jovanović odveo Partizan u polufinale Kupa Srbije!

FOTO: FK Partizan

Fudbaleri Partizana prvi su polufinalisti Kupa Srbije.

Crno-beli su u Humskoj 1 posle jedanaesteraca eliminisali Voždovac. Rezultat u regularnom delu bio je 1:1, a u penal seriji 4:3 za Parni valjak.

 


Domaćin je prvi zapretio na početku meča kada je posle sjajnog dodavanja Natha veliku priliku propustio Baždar, novopečeni reprezentativac Srbije pokušao je da zaobiđe golmana i pao, a sudija Stamenković nije dosudio penal.

Voždovac je uspeo da konsoliduje redove nakon toga, imao i nekoliko obećavajućih situacija kada je prelako dolazio nadomak kaznenog prostora „crno-belih“, ali nije mogao da ozbiljnije pripreti.

Finiš prvog poluvremena pripao je Partizanu koji je propustio dve velike šanse koje nisu iskoristili Kalulu i Filipović, pa se činilo da će se na odmor otići bez pogodaka.

Tako nije mislio Samed Baždar koji se u poslednjim trenucima prvog dela igre iskupio za promašaj i pogodio posle dodavanja Stojkovića kroz sredinu.

Gosti su veoma brzo po startu drugog poluvremena napravili četiri izmene, Nikola Mitić uveo je Đurđevića, Petrovića, Flemingsa i Neškovića koji su uneli određenu svežinu među redove „Zmajeva“ posle ozbiljne šanse Kalulua, nešto kasnije i Zahida.

Igor Duljaj je želeo da osveži napad ulaskom Nemanje Nikolića, ali je iskusni napadač nehotice skrivio penal pošto je igrao rukom u sopstvenom kaznenom prostoru u 69. minutu.

Sudija Stamenković se nije libio da pokaže na belu tačku, odgovornost je preuzeo rezervista Flemings, ali je udarac Jamajčanina po sredini terena uspeo da odbrani sjajni Jovanović.

Igra „crno-belih“ bila je u očiglednom padu, pa je Petrović posle udarca glavom mogao da donese izjednačenje Voždovcu da nije bilo Jovanovića koji se dobro pozicionirao.

Usledio je odgovor na drugoj strani kada je udarac Filipovića uspeo da izblokira Matić, što kao da je najavilo ono što će se dogoditi u 89. minutu.

Stefan Pirgić je primio loptu na ivici kaznenog udarca nakon čega je hirurški preciznim udarcem savladao do tada odličnog Jovanovića.

U nadoknadi koja je iznosila pet minuta nije bilo promene rezultata, pa je shodno pravilima pobednik bio određen penal-serijom.

 


Ona je počela odbranom Jovanovića koji je zaustavio udarac Neškovića, nakon kojeg su svi izvođači bili precizni dok šut Pirgića nije odbranio Jovanović koji je meč okončao sa čak tri odbranjena penala.

Be the first to comment on "PENAL DRAMA U HUMSKOJ: Hobotnica Jovanović odveo Partizan u polufinale Kupa Srbije!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*