PARTIZAN OSVOJIO MORAČU: Sjajni Ledej nosio crno-bele do velike pobede protiv Budućnosti!

FOTO; Budućnost/Filip Roganović

Košarkaši Partizana trijumfovali su večeras u derbiju 25. kola AdmiralBet ABA lige protiv domaće Budućnosti rezultatom 89:83 i tako osigurali drugu poziciju na tabeli pred plej-of.

To znači da će u plej-ofu igrati protiv sedmoplasirane ekipe, a to će biti Igokea.

 


Nekadašnji košarkaš Partizana Nikola Tanasković je obeležio uvodnih nekoliko minuta meča u ekipi Budućnosti, brzo je stigao do šest poena, a crno-beli su se do ulaska Zeka Ledeja prilično mučili u napadu.

Zatim je Panter pogodio svoju prvu trojku, i to uz faul, ubrzo je i Ledej pogodio svoj prvi šut i Partizan je izjednačio na 10:10, ali je Budućnost do pred kraj prve četvrtine uglavnom imala poen-dva prednosti.

Kevin Panter je već do kraja tog dela igre stigao do 11 poena, a trojkom Alekse Avramovića crno-beli su ipak dobili prvi kvartal sa 23:21.

Najveći deo druge četvrtine je protekao u blagoj rezultatskoj prednosti crno-belih, a najzanimljivije je bilo poslednjih nekoliko minuta do poluvremena, kada smo gledali pravi trojkaški obračun Džejmsa Nanelija i Zeka Ledeja sa jedne i Flečera Megija sa druge strane. Naneli je vezao tri trojke, svaki put mu je Megi odgovorio, a još jednu za ekipu Partizana u tim trenucima je postigao i Ledej.

Na kraju prvog poluvremena možda i najrealniji rezultat posle svega viđenog – nerešeno, 44:44.

Partizan je znatno bolje počeo drugo poluvreme, kada je poenima Nanelija, Doužera, pa trojom Kaminskog stigao do najubedljivijeg vođstva od početka meča – 55:48.

Tu prednost su crno-beli održali do kraja treće četvrtine, s tim da je Flečer sa još dve svoje trojke povremeno smanjivao razliku.

Na startu četvrte deonice gosti prvi put stižu do vođstva od devet poena razlike, Avramović je osvojio loptu u odbrani, usledila je kontra koju je Ponjitka rešio za 72:63.

 


Međutim, uvođenje Trifunovića i Koprivice u tim trenucima se nije isplatilo treneru Obradoviću, pa domaći trojkom Brendona Pola smanjuju na 74:70.

Usledio je Obradovićev tajm-aut posle kog je vratio na teren svoje najveće adute, a Doužer pogađa i vraća crno-bele na “plus šest“.

Ali, ekipa Budućnosti je povratila samopouzdanje, probudila se i publika, pogotovo kada je Kamenjaš smanjio na 76:74, a na ulasku u poslednja četiri minuta Kaminski je uzvratio svojom novom trojkom.

Međutim, opet se uvukla nesigurnost među igrače Partizana na ulasku u finiš meča, a Budućnost sa linije penala vezuje četiri poena i preko Ferela prilazi na 80:79.

Usledio je novi neiskorišćen napad Partizana, ali ni Ferel na drugoj strani ne pogađa trojku, što kažnjava Kevin Panter za 82:79 u korist crno-belih.

Trener Žakelj je reagovao tajm-autom posle kog smo videli najatraktivniji potez večeri – nebeski skok Makundua i zakucavanje preko Ledeja, pa još uz faul košarkaša Partizana!

Ali, kao da je tim zakucavanjem samo naljutio košarkaša Partizana. Zek Ledej je prvo pogodio za dva, a onda i tešku trojku, te su crno-beli pobegli na 87:83.

Budućost potom nije mogla do koša, sjajnu su odbranu odigrali gosti iz Beograda. Panter je poenima sa penala potvrdio trijumf Partizana.

Najefikasniji na meču bio je Zek Ledej sa 22 poena, 19 je dodao Kevin Panter, dok je Džejms Naneli imao 15 poena. Kod Budućnosti se istakao Flečer Megi sa 17 poena, Kenan Kamenjaš je dodao 14, dok je Alerik Frimen imao 10 datih koševa.

Be the first to comment on "PARTIZAN OSVOJIO MORAČU: Sjajni Ledej nosio crno-bele do velike pobede protiv Budućnosti!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*