TEŽE NEGO ŠTO SE OČEKIVALO: Zvezda uz oscilacije do pobede protiv Budućnosti!

FOTO: ABA liga/Dragana Stjepanović

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Budućnost u „Štark areni“ rezultatom 95:86 u okviru 6. kola ABA lige.

Crveno-beli, kao i Podgoričani, sada imaju skor od pet pobeda i jednog poraza, a na istom skoru je i Partizan.

 


Crveno-beli su stegnuto ušli u ovaj susret, a u ranoj fazi dozvolili su seriju gostiju od 9:0, koja je zabrinula 10.730 navijača u Areni.

Domaći u jednom momentu više od četiri minuta nisu mogli do koša, ali posle televizijskog tajm-auta stvari su počele da se menjaju.

Zvezda je počela da se budi, a nakon šest vezanih poena Davidovca, Tobi je ubacio sedam, kojima je samo najavio svoju odličnu partiju.

Pred kraj prvog kvartala, Nemanja Nedović je zaigrao prvi put posle povrede – Zvezda je izjednačila, ubrzo preokrenula i u istom ritmu nastavila na početku druge četvrtine.

Na terenu se pojavio i Miloš Teodosić, ubacio trojku, a onda asistencijama nastavio da pokazuje magiju.

Poene je vezao Jago Dos Santos, da bi nakon dalekometnog obračuna Tobija i Flečera Megija, domaći stekli prvu dvocifrenu prednost.

Podgoričani su bez problema prihvatili izazov u vidu velikog broja šuteva, te preko spomenutog Megija, Rajta i Pola imali pristojnih 6/9 van linije 6,75m.

Delovalo je da mogu sa jednocifrenim zaostatkom na veliku pauzu, ali da tako ne bude pobrinuo se Davidovac, trojkom uz zvuk sirene (53:42).

Zvezda je dobro otvorila drugo poluvreme, stekla +16, ali od tog trenutka maltene igra domaćih nije bila na nivou.

Mekinli Rajt je sa šest vezanih poena najavio dobar period gostiju, tokom kojeg je Budućnost napravila seriju 10:0.

Crveno-beli, baš kao i u prvoj četvrtini, više od četiri minuta nisu znali za koš, a seriju Podgoričana prekinuo je Nejpir.

Nije to mnogo zaustavilo goste, koji su sa -17 uspeli razliku da spuste samo na posed zaostatka, s tim da je Teodosić u poslednjim trenucima trojkom koliko toliko odbio njihov nalet (69:63).

Teodosić je na startu poslednje deonice pogodio bacanje, posle tehničke za Mijovića, da bi potom poentirao Tobi, za dva, odnosno Nedović, za tri poena, čime je Zvezda vratila dvocifreno vođstvo.

 


Igra se dodatno ubrzala u tim momentima, a svaki put kada bi Budućnost bar malo zapretila i prišla, Teodosić se pojavljivao poenima ili asistencijom.

Budućnost je bila uporna u završnici, prišla na -4, ali je na minut i po do kraja Nedović ubacio trojku i rešio pitanje pobednika.

Najefikasniji u sastavu Zvezde bili su Majk Tobi sa 23, Nemanja Nedović 16, Šabaz Nejpir 14, Miloš Teodosić sa 10 poena i šest asistencija. Kod Budućnosti, Marvin Džons i Mekinli Rajt su postigli po 17, Brendon Pol 14, Flečer Megi 13.

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta, to možete učiniti klikom na neku od reklama.

ZAPRATITE NAS NA INSTAGRAMU:

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

A post shared by sportextra.net (@_sportextra)

Be the first to comment on "TEŽE NEGO ŠTO SE OČEKIVALO: Zvezda uz oscilacije do pobede protiv Budućnosti!"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*